Banner
Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 i Note 10 na kraju svojeg postojanja

Svima jednom dođe kraj a sada je kraj (onaj softverske podrške) došao za Galaxy S10 i Galaxy Note 10 modele telefona. Samsung je ispunio svoje obećanje i na ove modele donio 3 Android nadogradnje i 4 godine sigurnosne podrške.

Softverska i sigurnosna ažuriranja igraju ključnu ulogu u očuvanju sigurnosti vašeg uređaja. No, nažalost, svaki uređaj ima svoj vijek trajanja podrške, što nedavno iskusili neki korisnici Galaxy uređaja.

Ovo su cijene Samsung Galaxy A55 i Galaxy A35 modela

Prema pisanju Phonearene, nedavno je okončana podrška za softverska ažuriranja za posljednje modele linija Galaxy S10 i Note 10. Iako su korisnicima prvotno obećane tri godine ažuriranja Androida i četiri godine sigurnosnih ažuriranja, oba uređaja su ispunila tu obvezu i sada se opraštaju od daljnjih ažuriranja.

Samsung Galaxy S10

Za korisnike ovih uređaja, razumno bi bilo razmotriti prelazak na uređaj koji nastavlja primati redovita sigurnosna ažuriranja. Sigurnost je primarni prioritet, a redovna ažuriranja rješavaju ranjivosti koje se mogu pojaviti tijekom vremena.

Samsung – put od prvih nosivih uređaja do Galaxy Ring gadgeta

S obzirom na sve veći broj zlonamjernih prijetnji, važno je posjedovati uređaj koji je ažuran kako bi se zaštitili osobni podaci.

Samsung Galaxy S10 2

No, ako trenutno nije moguće zamijeniti uređaj, postoje i alternativni načini za poboljšanje sigurnosti i nakon prestanka službenih ažuriranja.

Samsung Galaxy A55 u nečijim rukama i prije predstavljanja

Implementacija dodatnih sigurnosnih mjera, kao što su korištenje pouzdanog antivirusnog softvera, oprez pri preuzimanju aplikacija te izbjegavanje nesigurnih mreža, može znatno poboljšati sigurnost vašeg uređaja.

Galaxy S10

U proteklim godinama, Samsung je pojačao svoju predanost osiguravanju sigurnosti i pružanju ažuriranja za svoje uređaje. Primjerice, najnovija serija Galaxy S24 pokazuje ovaj napredak.

Samsung Galaxy A55 u nečijim rukama i prije predstavljanja

Samsung je povećao jamstvo na čak sedam godina za ažuriranja Androida i sigurnosna ažuriranja za ove uređaje. To znači da će Galaxy S24, Galaxy S24 Plus i Galaxy S24 Ultra primati ažuriranja tijekom sedam Android generacija, što teoretski završava na Androidu 21.

Samsung Galaxy Note 10 Lite 1

Osim vrhunskih modela, Samsung je također proširio ovu praksu na svoje ostale uređaje, pružajući do pet godina sigurnosne podrške za nove uređaje u različitim cjenovnim kategorijama, uključujući pametne telefone srednjeg i nižeg ranga.

Samsung Galaxy A55 sve značajke dostupne već danas

Međutim, nedavna izvješća ukazuju na odstupanje od ovog standarda za nadolazeće modele Galaxy A35 i Galaxy A55, koji će imati četiri godine sigurnosne podrške.

S10 Lite Note 10 Lite

Trenutno, Samsung kontinuirano isporučuje sigurnosna ažuriranja softvera na impresivan opseg, obuhvaćajući više od 150 uređaja, s različitim rasporedima izdavanja na mjesečnoj, tromjesečnoj i dvogodišnjoj razini, kako na domaćem tako i na globalnom tržištu.

Planeta Zemlja u oku kamere Samsung Galaxy S24 Ultra

Kroz ove napore, Samsung nastoji osigurati da korisnici imaju pristup sigurnosnim ažuriranjima na širokom spektru uređaja, omogućujući im tako da ostanu zaštićeni u svijetu koji je sve više izložen sigurnosnim prijetnjama.

Note 10 Lite specifikacije

U konačnici, kontinuirano osiguravanje sigurnosnih ažuriranja ostaje ključno za zaštitu osobnih podataka i očuvanje integriteta uređaja.

Najčitanije