Banner
airbar 2

Airbar donosi touchscreen na sve laptope

Trebate touchscreen na laptopu ali ne želite mijenjati računalo? Ili, platiti visoku cijenu novoga sa zaslonom osjetljivim na dodir? Testirali smo alternativu, Airbar koji svaki laptop pretvara u touchscreen uređaj…

Ideja je dobra: imate staru kantu od prijenosnika i/ili ne želite iskrcati hrpu novaca za novi, ali vam je potreban zaslon osjetljiv na dodir? Upravo to nudi Airbar, koji nam je ustupila tvrtka Sonus Art na test.

airbar 4

Airbar dolazi u kutiji bez ičega; nema drivera, uputa (ok, na kutiji su – postavi, uključi u USB i to je to…). Potrebno je samo paziti da kupite odgovarajuću veličinu, u skladu s veličinom zaslona vašeg laptopa.

Na prijenosnik se spaja putem USB kabla, i za par sekundi je spreman za rad. Prije toga trebate namjestiti na donji rub zaslona, i zalijepiti / pričvrstiti da tako stoji.

 

I, to je to. Za par sekundi od spajanja stvar radi, ovo je Plug And Play u najboljem izdanju. Isprobali smo na dva prijenosnika, sve je prošlo bez problema ili zastoja. Glavni dio kod instalacija je zapravo način pričvršćivanja na prijenosnik, mi smo se poslužili priručnim metodama jer magneti nisu hvatali našeg Acera VX (plastično kućište)

Airbar koristi zForce AIR tehnologiju, koja stvara nevidljivo svjetlosno polje preko zaslona. Vaš prst, olovka ili bilo što na zaslonu prekida to polje a podržane su i određene geste poput pinch, zoom, scroll i swipe.

Pripazite samo na koliko i sa čime stišćete zaslon; pravi touchscreen zasloni imaju staklenu zaštitu, svi drugi u pravilu nemaju pa je LCD zaslon osjetljiv na ogrebotine i oštećenja. Koristite prst (bez dodira nokta) ili recimo mekani kist i neće biti problema…

Preciznost je vrlo dobra, ali za to je nužno točno namjestiti Airbar na dno zaslona. Stvar radi izvrsno, i definitivno zaslužuje našu preporuku. Airbar možete kupiti ovdje, po cijeni od 599 kn

Najčitanije