huawei
Philips TAH8506WT00 7

Philips TAH8506WT/00 recenzija

Iza groznog imena - pokušajte izgovoriti Philips TAH8506WT/00 - kriju se vrlo dobre bežične slušalice s aktivnim poništenjem buke i dobrim trajanjem baterije. uz to su i lagane, kvalitetno izrađene te ugodne i za dulje nošenje. Kao i uvijek, pitanje jest - isplate li se?

Philips nije potrebno predstavljati, posebno ne njihove slušalice. S nama su već više od pola stoljeća. Naravno, ne i testni model – Philips TAH8506WT/00 – koje su najnovija uzdanica Philipsa u vrlo konkurentnom tržištu naglavnih bežičnih slušalice srednje cjenovne klase.

Ili niže, ako naletite na popust – u trenutku pisanja ovog teksta možete ih kupiti za povoljnih 100-ak eura – što ih smješta u rang s kineskom noname konkurencijom.

Nije loše za Philips seriju 8000, zar ne…?

Philips TAH8506WT00 4

Philips TAH8506WT/00 specifikacije i cijena

 • Impedancija: 32 ohma
 • Promjer zvučnika: 40 mm
 • Osjetljivost: 96 dB (1 kHz)
 • Frekvencijski opseg: 7 – 40 000 Hz
 • Maksimalna ulazna snaga: 30 mW
 • Baterija: 800 mAh, 60 h / 45 h autonomije
 • Masa: 0.279 kg
 • Bluetooth: V5.0, A2DP, AVRCP, HFP
 • ANC značajke: prilagodljivi ANC, 4 mikrofona, način rada za pozornost
 • Ostalo: touch kontrole, 2.5 mm konektor za slušalice, tvrda torbica za nošenje
 • Cijena: 106,75 eura (10/2023)

Kvaliteta izrade, ergonomija

Philips TAH8506WT00 1

OK, ovo je očekivano – fina meka koža, kvalitetna plastika i općenito dobra kvaliteta izrade ulijevaju povjerenje u dugotrajnost Philips TAH8506WT/00 slušalica.

Ako vam se bijela boja ne sviđa, imate još na raspolaganju crnu.

Ono što se odmah primjeti jest i niska masa – s umjerenih 279 g neće vam smetati na glavi, a niti u torbu. Super je i što dobivate čvrstu kutiju za čivanje / nošenje.

Philips TAH8506WT/00 slušalicama se upravlja uz pomoć tri tipke, te touch kontrolama (glasnoća, upravljanje pjesmama). Uobičajeno, i sasvim dovoljno.

Philips TAH8506WT00 2

Power tipka služi i za uparivanje s do dva uređaja. Tu je i awerness način rada, te upaljen ili ugašen ANC – aktivno poništenje buke. Koje radi vrlo dobro.

Baterija je s deklariranih 800 mAh prilično izdržljiva – Philips deklarira 45 sati autonomije s ANC-om, ili 60 sati bez.

Je li to istina? Ne znam, još nisam potrošio prvo punjenje…

Kvaliteta zvuka

Isprva, nisam bio oduševljen. No to je tako kad počnem koristiti slušalice s flat zvukom – na dobar način flat, bez naglašavanja bilo kojeg spektra ili koloriranja vokala.

I očekivano, s vremenom se dojam popravlja – posebno ako iz dulje nosite, kada nisu nimalo naporne i na većim glasnoćama.

Philips TAH8506WT00 6

A još su bile bolje kad sam instalirao Philipsovu aplikaciju za upravljanje slušalicama.

Iako, nisam oduševljen učinkom predefiniranog ekvilajzera. Kad sam odabrao bas, vokali su potonuli. A u postavci za vokale bas praktično nestane.

Ako slušate house / tehno i sličnu glazbu, mogli bi ste poželjeti više basa. Ili ne, ako pak preferirate koristiti slušalice dulje vrijeme, primjerice dok radite ili se vozite kad do izražaja dolazi dobar ANC.

Rješenje? Ugasite ekvilajzer, ili si ga ručno podesite kako vam najbolje odgovara.

Isto vrijedi i za ANC i transparentni način rada, u aplikaciji imate dodatne postavke. Dakle, svakako je instalirajte.

Ukupan dojam? Philips TAH8506WT/00 su vrlo dobre naglavne slušalice ako tražite kvalitetno poništenje buke i prilično vjeran zvuk.

Za pravi HiFi zvuk ipak treba dublje posegnuti u džep, no s obzirom na cjenovni razred i reputaciju brenda Philips TAH8506WT/00 su privlačna kupovina.

Najčitanije