huawei
Samsung Bespoke Jet AI 16

Samsung Bespoke Jet AI Complete je najnapredniji usisivač na svijetu. Evo zašto

Prethodnik mi se toliko svidio da sam ga kupio - Samsung Bespoke Jet Complete imam nepunih godinu dana. Sada je stigao nasljednik s AI u nazivu, je li dovoljno bolji da opravda višu cijenu...?

Samsung Bespoke Jet je jedan od onih uređaja koji vas trajno oduševljavaju. Posebice ako imate iskustva s jeftinim baterijskim štapnim usisavačima, što je neki put koji svi prolazimo. Zašto kupiti skupo, kad ima 3x jeftinijih rješenja?

No u praksi, usporedbe nema – Bespoke Jet, sa ili bez AI, je klasa za sebe.

I to po svim parametrima; od čvrstoće, kvalitete izrade i materijala, preko opreme i performansi, apsolutno genijalne stanice za punjenje / automatsko čišćenje do autonomije i trajnosti baterije.

OK, to je jasno. Pitanje jest, može li novi Bespoke Jet AI zasjeniti prethodnika te isplati li se izdvojiti 999 eura (Complete verzija – sa hrpom priključaka i 2 baterije)

Samsung Bespoke Jet AI 9 1

Samsung Bespoke Jet AI Complete specifikacije

  • digitalni inverter hexa jet motor, 730 W (580 W), 280 W (210 W) usisna snaga, Multi Cyclone tehnologija, 4 načina rada (min, mid, max, jet)
  • razina buke: do 87 (86) dB(A)
  • izmjenjiva Li-Ion, 25V, baterija, do 100 (60) minuta autonomija, 70% kapacitet nakon 500 ciklusa punjenja i pražnjenja
  • 0.5 l spremnik za prašinu
  • Četke: aktivna dvostruka četka, Slim LED Brush+, Pet Tool +
  • Clean Station – čisti usisavač pritiskom na tipku, puni bateriju, vreća za prašinu 3 EA 2l
  • Čisti 99.999% čestica prašine, LCD ekran sa statusima, 5 modova rada, AI + Slime LED Brush+
  • Cijena: 999 eura

Što je novo…?

Izgleda slično, malo je većih gabarita i mase, no pogledajte specifikacije – one bitne su značajno poboljšane.

Iako niti prethodniku baš ništa ne ne dostaje, naprotiv…

Krenimo od Miško testa buke – moj pas mrzi usisavače, prije kupovine Bespoke Jeta svako usisavanje je bila borba na smrt. Sada? Tek se malo namršti, lajanje i napad su stvar prošlosti.

Novi model je malo bučniji – no i dalje je to klasa tihih usisavača, koji ne smetaju niti miška, niti nekoga tko spava u susjednoj sobi recimo.

A taj jedan DB više, itekako je opravdan većom usisnom snagom. Primjetno, a posebice je dobar AI mod rada koji je defaultni.

O čemu se radi? Samsung prepoznaje površinu i podešava rad četke i snagu da optimizira čišćenje i potrošnju struje.

U praksi, to znači da usisavač prepozna tepih te poveća snagu motora i četke. Za to mu treba sekundu dvije, a kad se vratite na parket oboje se smanji – jer nema potrebe za tolikim performansama.

U praksi to rezultira care free čišćenjem, uzmete usisavač, upalite ga i prođete cijeli stan – bez obzira jeste li na pločicama, parketu, tepihu ili tepisonu. Lijepo!

To se zove napredak, Bespoke Jet AI čisti bolje uz zamjetno dulje trajanje baterije.

Samsung Bespoke Jet AI 8

Lijepo je i što dobivate dvije baterije, vrlo dobre kvalitete – zadržat će 70% kapaciteta nakon 500 punjenja i pražnjenja. S obzirom da u kombinaciji s AI modom rada baterija traje do 100 minuta (prethodnik: 60 minuta), možete računati na godine i godine autonomije. Mojim načinom korištenja punim ga jednom tjedno, pa računajte – skoro deset godina.

Zašto ovo naglašavam? Jer mi je na prethodnom štapnom usisavaču baterija crkla nakon 2.5 godine…

Lijepo jest i što možete umrežiti vaš usisavač putem Smart Things aplikacije. Isprobano na S24 Ultra, radi brzo i besprijekorno, no očekivano – benefiti su manji nego na nekim drugim uređajima, poput robotskog usisavača.

No dobit ćete neke dobre opcije poput podešavanja defaultnog moda rada, trajanje čišćenja usisavača u Clean Station ili mogućnost pokretanja istog.

Samsung je izgradio izvrstan ekosustav i postao je napredan One Brend Solution – pokrivaju praktično sve. I donose brojne prednosti umrežavanjem svojih uređaja.

Stanica za čišćenje je ista kao i kod prethodnika, što znači – briljantno genijalan!

To je razlog zašto sam i kupio Bespoke Jet – jer kad jednom isprobate čišćenje usisavača pritiskom na tipku, nema povratka na staro.

Samsung Bespoke Jet AI 2

U stanici za čišćenje je velika vreća za prikupljanje nečistoća. Koju, koliko znam, još nismo trebali promijeniti – a imam taj usisavač od 5/2023.

Treba ponoviti i ostale adute, prije svega robusnost i uvjerljivu kvalitetu materijala. Lijepo je to vidjeti u današnjem svijetu potrošne robe, Bespoke Jet AI ostavlja dojam da će trajati barem deset godina.

Vlasnici kućnih ljubimaca bit će oduševljeni četkom za skupljanje dlaka te spomenutim tihim radom – ako se i vaš pas / mačka boje usisavača ovo je izvrsno rješenje.

Samsung Bespoke Jet AI 16 1

E sad, što reći za cijenu? Nije mala. No osim što dobivate vjerojatno najbolju baterijski štapni usisavač na svijetu, dobit ćete i ogromnu količinu opreme koja omogućava optimalno čišćenje bilo čega u bilo kojim uvjetima.

Samsung je odradio sjajan posao…

Najčitanije