Banner
3 15

Xiaomi SU7 prikazuje svu svoju raskoš – na tržištu početkom 2024.

Xiaomi nam već sada prikazuje SU7 svoj prvi električni automobil - evo kako izgleda.

Konačno, stižu konkretne informacije o Xiaomijevom dugoočekivanom prvom električnom vozilu, SU7. S ključnim specifikacijama vozila i službenim slikama, regulatorna prijava Kineskom Ministarstvu industrije i informacijske tehnologije (MIIT) otkrila je detalje o ovom ambicioznom električnom automobilu. SU7 dolazi u dva modela – BJ7000MBEVR2, s jednim motorom, te BJ7000MBEVA1, s dva motora.

Renault Twingo EV – kad mališan pređe na elektriku

Dimenzije SU7 su impresivne – dugačak je 4997 mm, širok 1963 mm i visok 1455 mm, s međuosovinskim razmakom od 3000 mm. Ove dimenzije čine Xiaomijev EV dužim i širim od njegovih konkurenata, poput Tesle Model 3 i Nio ET5. Maksimalna brzina ovog električnog ljepotana iznosi 210 km/h.

1 17

Prijavom se otkriva da je proizvođač ovog vozila zapravo BAIC Off-road Vehicle, a ne sam Xiaomi. Međutim, Xiaomi će biti odgovoran za prodaju tri razine SU7 automobila.

Volvo EM90 – luksuzna električna strana priče

Prva razina je SU7 s jednim motorom koji teži 1980 kg. Ovaj model pokreće motor od 220 kW (295 KS) proizveden od strane United Automotive Electric Systems, zajedničkog poduhvata Boscha i Zhonglian Automotive Electronics.

2 16

Druga i treća razina, SU7 Pro i SU7 Max, teže 2205 kg i koriste dva motora s pojedinačnim snagama od 220 kW (295 KS) i 275 kW (368 KS). Ova dva motora mogu se kombinirati kako bi isporučili impresivnih 660 KS.

Mercedes G klasa prelazi na struju – 2025 G

Baterijska tehnologija koja pokreće Xiaomijev SU7 je također dojmljiva. SU7 koristi litij-željezo-fosfatne (LFP) baterije, isporučene od strane filijale BYD FinDreams. S druge strane, SU7 Pro i SU7 Max koriste Li-ion ternarne baterije tvrtke CATL. Ove baterije igraju ključnu ulogu u performansama i doseg vozila.

3 15

Jedna od značajki koje čine SU7 intrigantnim je i mogućnost autonomne vožnje, a dodatno je poboljšan opcionalnim krovnim LiDAR sustavom. Ovaj dodatak naglašava Xiaomijevu predanost tehnološkim inovacijama i sigurnosnim standardima.

Tesla donosi očekivanu integraciju s Grok AI

Prema informacijama, masovna proizvodnja Xiaomijevog SU7 trebala bi započeti u prosincu, a lansiranje vozila planirano je za veljaču 2024. godine, možda čak oko Mobile World Congressa.

4 11

Xiaomijeva tvornica automobila u Pekingu već je proizvela niz preliminarnih SU7 modela koji trenutno prolaze kroz fazu testiranja, što ukazuje na ozbiljnost i napredak u proizvodnji.

Xiaomi električni automobil prvi puta na fotkama

Što se tiče cijene, glasine sugeriraju da će cijena Xiaomijevog SU7 biti manje od 300.000 kineskih juana, što iznosi ispod 40.000 eura ili oko 40.000 dolara.

5 9

Ova cjenovna politika mogla bi postaviti Xiaomijev EV kao konkurentnog igrača na tržištu električnih vozila, pružajući visoke performanse uz pristupačnu cijenu.

Nissan Hyper Punk Concept – automobil budućnosti

S obzirom na dosadašnje inovacije i uspjeh Xiaomija na tržištu potrošačke elektronike, SU7 predstavlja uzbudljivu prekretnicu u proširenju njihovog utjecaja na područje električnih automobila.

Xiaomi razvija bežično punjenje za električne automobile

Veselimo se što po prvi puta imamo prilike vidjeti ozbiljniji prikaz čitave priče i zaista smo mišljenja kako će Xiaomi ulaskom u ovo priču, zaista imati što ponuditi. Naravno ostaje za vidjeti kako će konkurencija reagirati na ova SU7 model električnog automobila.

Najčitanije