Banner
nn1

Xiaomi HyperOS ne donosi OTA nadogradnju ako postoji otključani bootloader

HyperOS Još nije došao kako treba a već postavlja pravila, za sada na domaćem (Kineskom) tržištu ali nije isključena globalna zabrana.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Svi smo s nestrpljenjem očekivali novosti od Xiaomija nakon najave kraja MIUI 14 i najave HyperOS-a kao zamjene. Danas želimo podijeliti svježe informacije vezane uz HyperOS, posebno kada je riječ o nadogradnjama ove platforme putem OTA (Over-The-Air) sustava.

Apple prekinuo razvoj iOS 18 te macOS 15 platformi

Već smo prethodno izvještavali o modelima koji će prvi dobiti HyperOS, a to su Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro. No, uzbuđenje oko novog operativnog sustava prati i nekoliko iznenađenja.

NASLOVNA

Xiaomi je odlučio postaviti ograničenje na otključavanje bootloadera nakon instalacije HyperOS-a. Za one željne prilagodbe svojih uređaja, to znači da će morati zatražiti dopuštenje putem Xiaomijevih foruma zajednice.

Samsung donosi AI na Galaxy S24 seriju

Prva faza implementacije HyperOS-a započinje s modelima koji ispunjavaju određene uvjete, uključujući Xiaomi 13, Xiaomi 12 i druge, sljedeće godine.

naslovna1 4

Međutim, korisnicima koji vole eksperimentirati s svojim pametnim telefonima, ovo može predstavljati izazov. Prema informacijama Android Authorityja, Xiaomi je postavio dodatne prepreke otključavanju bootloadera. Standardno otključavanje neće biti moguće, već će korisnici morati zatražiti dopuštenje putem foruma zajednice.

HyperOS – lista kompatibilnih Xiaomi (Redmi) / Pocco modela

Ovo se djelomično poklapa s pravilima koja su već postojala za MIUI, no Xiaomi je dodatno naglasio da će napredni korisnici s otključanim bootloaderima morati ponovno zaključati svoje uređaje kako bi dobili ažuriranje HyperOS-a.

cc1 7

Ova praksa, kako tvrdi Xiaomi, primjenjivat će se i na HyperOS, što znači da bi korisnici mogli biti prisiljeni periodično otključavati i zaključavati bootloader kako bi dobili službena OTA ažuriranja.

Xiaomi HyperOS otkrio arhitekturu – razvoj krenuo 2010. godine

Kineski korisnici HyperOS-a suočavaju se s još strožim pravilima. Osim što moraju postići određenu “razinu” na forumima, imaju ograničen broj dopuštenih otključavanja uređaja – samo tri godišnje. Ostaje za vidjeti hoće li se ova pravila primjenjivati globalno ili će ostati specifična za kinesko tržište.

2 1

U zaključku, iako smo s nestrpljenjem dočekali HyperOS, Xiaomi je uveo nove izazove za entuzijaste koji vole prilagoditi svoje uređaje. Slijedeći koraci u ovom procesu bit će pažljivo praćeni, a korisnici diljem svijeta čekaju jasnija uputstva kako će se HyperOS nadogradnje provoditi.

Najčitanije