Banner
NN1111

Xiaomi električni automobili imati će mogućnost automatskog slanja SOS poruke

Čini se kako Xiaomi ništa ne prepušta slučaju, pa niti mogućnost nesreća. Već će automobili samostalno slati SOS pozive u pomoć unaprijed definiranim kontaktima (službama).

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Xiaomi, poznati gigant u svijetu tehnologije, već neko vrijeme radi na razvoju vlastitih električnih automobila, a danas ćemo se usmjeriti na neke inovativne značajke koje će ovi automobili donijeti na tržište.

Tesla promovira novu boju svojih automobila – Stealth Grey

Posebno ćemo istražiti impresivnu tehnologiju koja će omogućiti automobilima da samostalno pozovu pomoć u slučaju prometnih nesreća, slično onome što već imaju iPhone modeli telefona. Ovaj napredak označava korak unaprijed u razvoju sigurnosnih značajki električnih vozila i otvara nove mogućnosti za brzu i efikasnu pomoć u hitnim situacijama.

1 3
Xiaomi patentno pravo za automatsku detekciju automobilske nesreće !

Xiaomi je nedavno dobio patent kod Kineske nacionalne uprave za intelektualno vlasništvo koji detaljno opisuje kako će njihovi električni automobili detektirati nesreće i automatski reagirati.

Nissan Hyper Punk Concept – automobil budućnosti

Ovaj patent istražuje načine kako će Xiaomi EV (električni automobil) procijeniti ozbiljnost nesreće te potom automatski kontaktirati odgovarajuću osobu ili hitnu službu.

2 3
Xiaomi patentno pravo za automatsku detekciju automobilske nesreće !

Prema patentu, Xiaomi EV će koristiti tri ključna modula za ovu svrhu – Get, Determine i Communication. Kroz ovu kombinaciju modula, automobil će moći brzo i precizno analizirati situaciju nakon nesreće i poduzeti odgovarajuće korake.

Foxconn i NVIDIA sklapaju suradnju po pitanju razvoja AI rješenja

Detekcija nesreće će se temeljiti na razini ozbiljnosti sudara. Patent definira dvije razine nesreća. Razina 1 obuhvaća manje ozljede i oštećenja kao što su napuknuto vjetrobransko staklo, oštećeni branik, vrata ili prtljažnik, palo ogledalo i slično. S druge strane, razina 2 uključuje ozbiljnije sudare poput deformacije kabine, prevrtanja vozila, aktivacije zračnih jastuka i slično.

3 2
Xiaomi patentno pravo za automatsku detekciju automobilske nesreće !

Kada Xiaomi EV prepozna nesreću i odredi njezinu razinu ozbiljnosti, automobil će poduzeti sljedeće korake. U slučaju nesreće razine 1, vozilo će automatski poslati tekstualnu poruku unaprijed postavljenom kontaktu za hitne slučajeve. Ova poruka će sadržavati informacije o nesreći i trenutačnom stanju vozila.

Xiaomi razvija bežično punjenje za električne automobile

Ako nesreća bude ozbiljnija, odnosno pripada razini 2, Xiaomi EV će poduzeti još ozbiljnije korake. Osim slanja obavijesti kontaktu za hitne slučajeve, automobil će također automatski pozvati centar hitne službe. To znači da će hitna pomoć biti pozvana čim automobil prepozna ozbiljniju nesreću, što može značiti bržu i efikasniju intervenciju u hitnim situacijama.

4 1
Xiaomi patentno pravo za automatsku detekciju automobilske nesreće !

Tijekom razgovora s centrom hitne službe, Xiaomi EV će odbijati sve druge dolazne pozive kako bi se fokusirao na hitne situacije. Ovo će osigurati da svi resursi budu posvećeni pomoći unesrećenima. Ako centar hitne službe ne odgovori ili nema odgovarajuće informacije o situaciji unutar određenog vremenskog razdoblja, Xiaomi EV će pokušati ponovno nazvati hitnu službu kako bi osigurao brzu reakciju na nesreću.

Renault Scenic kao obiteljski SUV na električni pogon

Ova impresivna tehnologija vjerojatno će premijerno biti predstavljena na Xiaomijevom nadolazećem električnom automobilu – Modelu Moderni. Ovaj automobil obećava visoku razinu sigurnosti i tehnološke naprednosti, a također će postaviti nove standarde u svijetu električnih vozila.

5
Xiaomi patentno pravo za automatsku detekciju automobilske nesreće !

Što se tiče same tehnologije električnog vozila, Model Moderni će imati ternarnu (NMC) bateriju s kapacitetom od 101 kWh. Ova baterija težit će oko 642 kg i trebala bi omogućiti impresivan domet od oko 800 kilometara. Gustoća energije baterije iznosit će 157 Wh/kg, a automobil će koristiti 800V arhitekturu za brzo punjenje baterije.

Huawei Aito M9 – iz vizije u stvarnost

Ovaj napredak u električnim vozilima ne samo da će smanjiti emisiju štetnih plinova i doprinijeti očuvanju okoliša, već će također poboljšati sigurnost na cestama kroz inovativne značajke kao što su automatski pozivi za hitne situacije.

6
Xiaomi patentno pravo za automatsku detekciju automobilske nesreće !

Xiaomi se pozicionira kao lider u razvoju električnih automobila i sigurnosnih tehnologija povezanih s tim vozilima. Njihov patent za automatske pozive za hitne situacije nakon prometnih nesreća predstavlja važan korak prema sigurnijim cestama i bržoj pomoći unesrećenima.

Renault 5 biti će službeno vozilo ovogodišnjeg Roland Garros-a

Očekujemo s nestrpljenjem dolazak Xiaomijevih električnih automobila na tržište i nadamo se da će ostvariti svoje obećanje visoke sigurnosti i tehnološke inovacije.

Najčitanije