huawei
2 3

Xiaomi električni automobil prvi puta na fotkama

Dali je ovo ono što smo dugo čekali - ovo je Xiaomi električni automobil.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Nakon mnogo pisanja i govorenja o ulasku Xiaomi proizvođača pametnih telefona na tržište električnih automobila, napokon možemo vidjeti model “uživo”.

Xiaomi električni automobili imati će mogućnost automatskog slanja SOS poruke

Dok Xiaomi diverzificira svoju tehnološku dominaciju, njegov prvi prodor u krajolik električnih vozila počinje poprimati oblik. Nedavno objavljene špijunske fotografije daju automobilskim entuzijastima i zaljubljenicima u tehnologiju prvi pogled na prvi Xiaomijev EV model.

1 4

Ove slike, koje potječu s kineske platforme društvenih medija Xiaohongshu, prikazuju električnu limuzinu bogatu modernim dizajnom, unatoč strateškoj kamuflaži i komponentama koje nedostaju. Snimljene slike Xiaomijevog EV-a, do sada obavijene velovima tajne, prikazuju vrata bez okvira – elegantan dodir za elegantan ulazak i izlazak – i skrivene ručke na vratima koje sugeriraju spoj sofisticiranosti i aerodinamičke učinkovitosti.

Tesla promovira novu boju svojih automobila – Stealth Grey

Značajna značajka je smještaj priključka za punjenje na stražnjoj strani vozila, odluka koja je vjerojatno vođena praktičnim razmatranjima dizajna i praktičnošću korisnika. Logotip Xiaomi, prepoznatljiv na zvučniku na vratima, ne bježi od zauzimanja svog mjesta u svijetu automobila.

2 3

Automobilske ambicije Xiaomija službeno su predstavljene javnosti 30. ožujka 2021., kada je titan pametnih telefona najavio ogromno ulaganje od 10 milijardi RMB (približno 1,28 milijardi eura) u prvu fazu svog automobilskog pothvata. Tijekom sljedećeg desetljeća predviđa se ulaganje od ukupno 9 milijardi eura, što signalizira ozbiljnu predanost Xiaomija svojim automobilskim težnjama.

Nissan Hyper Punk Concept – automobil budućnosti

Xiaomijev nacrt automobilske industrije uključuje uspostavljanje značajnog otiska u Pekingu. Planovi su izgraditi višenamjensko sjedište, obuhvaćajući prodaju i istraživanje i razvoj (R&D), zajedno s proizvodnim pogonom u Yizhuangu dizajniranim za proizvodnju ambicioznih 300.000 vozila godišnje – 150.000 u svakom od njegovih dvofaznih razvoja.

3 3

Unatoč tome što tvrtka drži niski profil u pogledu svog napretka u sferi električnih vozila, Xiaomi je zadržao stabilan zamah, s planovima da njegov pionirski model automobila krasi proizvodne trake 2024.

Xiaomi razvija bežično punjenje za električne automobile

Brojna curenja usput pomogla su ljubiteljima automobila da izgrade bolji sliku onoga što možete očekivati od Xiaomijevog prvog EV-a – poput veličine baterije ili detalja dizajna.

4 4

U vitalnom koraku naprijed, Nacionalna komisija za razvoj i reforme (NDRC) Kine dala je znak Xiaomiju za proizvodnju električnih vozila, što je značajna prepreka s obzirom na sve strožu kontrolu Kine nad kvalifikacijama za proizvodnju vozila. Ovo regulatorno odobrenje postavlja Xiaomi kao četvrti subjekt koji je dobio blagoslov NDRC-a od kraja 2017.

Xiaomi razvija „solid-state” baterije za aute i mobitele

Nakon toga, izvješća iz rujna sugeriraju da je Xiaomijevo električno vozilo ušlo u fazu probne proizvodnje, proizvodeći oko 50 prototipova tjedno, što ukazuje na ozbiljno povećanje prema punoj proizvodnji. Očekuje se da će nagađanja i neizvjesnost oko Xiaomijevog EV-a nestati kako se tvrtka približava konačnim odobrenjima, potencijalno prije kraja ove godine.

5 1

Zanimljivo je spomenuti strateški raspored Xiaomijevog automobilskog pothvata, koji je usklađen sa širim ambicijama Kine da predvodi globalnu revoluciju električnih vozila i njezinom ključnom odlukom da usidri svoje poslovanje u Pekingu.

Renault Scenic kao obiteljski SUV na električni pogon

Xiaomijev nadolazeći EV obećava stratešku mješavinu estetike i funkcionalnosti, zaštitni znak njegovog proizvodnog etosa, koji se proteže od ručnih gadgeta do sada, potencijalno, vozila koja vozimo.

NN1111

S obzirom na povijest i uspjeh Xiaomija na tržištu pametnih telefona i drugih tehnoloških uređaja, ulazak u tržište električnih vozila obećava donijeti značajne promjene i konkurenciju već etabliranim igračima.

Nio i Mercedes razmatraju počekat suradnje

Xiaomi se istaknuo po svojoj sposobnosti pružanja visokokvalitetnih proizvoda po konkurentnim cijenama, a to bi se moglo preslikati i na tržište električnih automobila.

bb11

Dizajn Xiaomijevog prvog EV-a sugerira da će tvrtka nastojati spojiti estetiku i funkcionalnost, pružajući korisnicima elegantno vozilo s praktičnim značajkama.

Mercedes planira izgraditi mrežu „punionica” do 2030.

Skriveni ručkama na vratima i priključkom za punjenje na stražnjoj strani vozila ukazuju na pažljivo razmatran dizajn, a prisustvo Xiaomijevog logotipa naglašava identitet brenda.

tekst2sl1

S obzirom na Xiaomijevu stratešku predanost automobilskom sektoru, možemo očekivati da će tvrtka ozbiljno konkurirati na tržištu električnih vozila.

Xiaomi ove godine predstavlja MS11 – prvi električni automobil s cijenom od 25,500€

Njihovi planovi za izgradnju proizvodnog pogona s kapacitetom od 300.000 vozila godišnje pokazuju ambiciju da postanu značajan igrač u industriji.

tekst2sl3 2

Osim toga, kineska podrška kroz odobrenje Nacionalne komisije za razvoj i reforme dodatno olakšava Xiaomijev put prema proizvodnji i lansiranju svojih električnih automobila.

VW Golf 9 isključivo kao električni model – kraj za Golf kakvog znamo?

Xiaomi se već dokazao kao lider u tehnološkoj industriji, i njegova diversifikacija u automobilski sektor može predstavljati uzbudljivu priliku za inovaciju i promjene u svijetu električnih vozila.

tekst2sl4

Dok čekamo službene informacije o specifikacijama i performansama Xiaomijevog prvog električnog automobila, ne možemo se ne osjećati uzbuđeno zbog mogućnosti koje donosi ova nova uloga Xiaomija na tržištu električnih vozila.

Volkswagen ID.X Performance – električna jurilica na cestama !

Xiaomijev prvi električni automobil donosi svježi vjetar promjena na tržištu električnih vozila, a kombinacija tehnološke stručnosti Xiaomija i njihove ozbiljne predanosti automobilskom sektoru obećava uzbudljivu budućnost.

tekst2sl5

Dok se špekulacije i nagađanja smanjuju, ostaje nam da vidimo kako će se Xiaomijev EV model pozicionirati i konkurenciju na tržištu električnih vozila. S obzirom na Xiaomijevu povijest uspjeha, ne bi nas trebalo iznenaditi ako uspiju osvojiti i ovo područje.

Najčitanije