Banner
1

WhatsApp za Android uvodi novu navigacijsku traku

WhatsApp je najavio novu donju navigacijsku traku za korisnike Androida, koja zamjenjuje prethodnu gornju traku i omogućava lakši pristup funkcijama poput razgovora i statusa putem ikona.

WhatsApp je nedavno najavio uvođenje nove donje navigacijske trake za svoje korisnike Androida, zamjenjujući time prethodnu gornju navigacijsku traku koja je sadržavala četiri kartice za zajednice, razgovore, status i pozive.

WhatsApp donosi mogućnost izmijene boje na iOS platformi

Ova nova navigacijska traka, opisana kao “bliža vašim palčevima i prijatnija za oči”, također sadrži četiri odjeljka, ali je promijenjen njihov raspored, a status sada nosi ime “Ažuriranja”.

1

Značajna promjena je što sva četiri odjeljka sada posjeduju ikone, što nije bio slučaj s prethodnom navigacijskom trakom gdje je samo kartica Zajednice imala ikonu.

WhatsApp će koristiti Google Drive za pohranu podataka

Osim toga, dok je prethodna navigacijska traka bila zelene boje, nova navigacijska traka je bijela. Ova promjena ima smisla jer WhatsApp tvrdi da je “premjestio neke stvari kako bi olakšao pristup onome što vam je potrebno, kada vam je potrebno”.

tekst1sl1

Prilagodba se odnosi na to da se sada korisnicima omogućuje lakši pristup funkcijama bez potrebe da ispruže palac do vrha zaslona.

1

Ova promjena je dobrodošla jer omogućuje korisnicima da brže i lakše prelaze između različitih kartica klikom na odgovarajuće ikone, umjesto da moraju pomicati prst po zaslonu.

WhatsApp za iOS donosi mogućnost slanja datoteka do 2GB

Nova navigacijska traka već je bila dostupna na nekim Android uređajima u Indiji već nekoliko tjedana prije službene najave.

2

Međutim, sada je WhatsApp službeno počeo uvođenje ove promjene svojim korisnicima diljem svijeta.

tekst3naslovna 6

Ako korisnici još nisu primili ovu nadogradnju, preporučuje se da ažuriraju aplikaciju WhatsApp na svojim Android uređajima na najnoviju verziju putem trgovine Google Play.

WhatsApp vraća View Once mogućnost pregleda sadržaja

Ova nova navigacijska traka predstavlja korak naprijed u poboljšanju korisničkog iskustva na WhatsAppu za korisnike Androida, pružajući im lakši pristup i navigaciju unutar aplikacije.

tekst2naslovna 3

S obzirom na pozitivne povratne informacije koje su došle iz Indije, može se očekivati da će ova promjena biti dobro prihvaćena i od strane korisnika diljem svijeta.

Najčitanije