Banner
gg

WhatsApp će koristiti Google Drive za pohranu podataka

U koliko ste vi Android korisnici primijetili da vam ponestaje prostora na Google Drive, razlog je taj što WhatsApp započinje proces pohrane (backup) podataka na Drive.

Nedavno su objavljeni ažurirani uvjeti tvrtke za WhatsApp koji će značajno utjecati na korisnike Androida. Očekuje se da će ove promjene biti implementirane tijekom prve polovice 2024. godine, a korisnici već mogu primijetiti neke od tih promjena ako su sudionici beta verzije aplikacije.

Google Drive za Desktop briše podatke, bez pristanka korisnika

Glavna promjena odnosi se na sigurnosne kopije podataka, uključujući cjelokupnu povijest razgovora, slike i videozapise, koje će ubuduće zauzimati prostor unutar Google diska.

1

Do sada su korisnici Androida uživali u dugotrajnom izuzeću koje je omogućavalo pohranu sigurnosnih kopija WhatsAppa bez utjecaja na prostor njihovog Google diska, bez obzira na to koriste li besplatni ili plaćeni plan.

Što nam Google donosi 2024. godine? – transparentnost

Međutim, s najnovijim promjenama, ta će povlastica biti ukinuta, a korisnici će morati osigurati dovoljno slobodnog prostora na svom Google disku kako bi pohranili sigurnosne kopije.

naslovna11

Meta, tvrtka koja je vlasnik WhatsAppa, potvrdila je da će se ove promjene primijeniti na sve korisnike Androida tijekom prve polovice 2024. godine.

WhatsApp za iOS donosi mogućnost slanja datoteka do 2GB

Kako bi korisnici bili obaviješteni o nadolazećim promjenama, WhatsApp će poslati obavijesti 30 dana prije nego što se ažurirani uvjeti počnu primjenjivati. Ove obavijesti bit će prikazane kao banner unutar postavki sigurnosnih kopija razgovora unutar same aplikacije.

tekst2sl5

Ova promjena u pravilima postavlja korisnike Androida na istu razinu s korisnicima iPhonea, čiji se podaci iz sigurnosnih kopija WhatsAppa uvijek računaju u iCloud pohranu.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Time se stvara dosljednost između platformi, ali također postavlja nove izazove za korisnike Androida koji su dosad uživali u privilegijama vezanim uz pohranu podataka.

tekst3naslovna 6

 

Jedan od ključnih faktora koji korisnike mora potaknuti na akciju je činjenica da će se ova promjena odraziti na sve korisnike, bez obzira na to koriste li besplatni plan ili su pretplaćeni na neki od plaćenih planova.

Chrome M120: Poboljšane značajke sigurnosti, grupiranja kartica i performansi za savršeno internetsko iskustvo

Svi korisnici bit će podvrgnuti istim uvjetima, što može rezultirati izazovima za one s besplatnim planovima koji već imaju ograničen prostor na Google disku.

tekst1naslovna 4

Kako biste se pripremili za ove promjene, važno je unaprijed razmisliti o svojoj strategiji pohrane podataka. Ako već sada primjećujete nedostatak slobodnog prostora na Google disku, možda biste trebali razmisliti o prijenosu starih razgovora, smanjenju medija u sigurnosnim kopijama ili čak prelasku na sigurnosne kopije koje uključuju samo tekstualne informacije.

Samsung Galaxy S24 Ultra donosi 4K snimanje pri 120fps-a

Osim toga, korisnici trebaju redovito pratiti obavijesti i ažuriranja aplikacije kako bi bili informirani o svim nadolazećim promjenama.

tekst1sl5

WhatsApp obećava pružiti dovoljno vremena korisnicima da se prilagode novim uvjetima, ali samo pravovremeno praćenje obavijesti može osigurati da ne propustite rokove ili informacije ključne za vašu sigurnost podataka.

tekst1sl2 17

Sve u svemu, korisnici Androida moraju biti svjesni ovih promjena i unaprijed se pripremiti kako bi osigurali sigurnost i pristup svojim podacima unutar WhatsAppa.

Apple Vision Pro 2 na tržište će 2027. godine

Pravovremeno planiranje i prilagodba ključni su kako bi se izbjegle neugodnosti ili gubitak podataka tijekom implementacije novih uvjeta tvrtke.

Najčitanije