Banner
tekst4naslovna1

Tesla Supercharger V4 – dostupan svima

Tesla je predstavila svoju četvrtku verziju Supercharger punjača. Ista snaga punjenja (250W) ali s dužim kabelom te mogućnošću punjenje i ostalim električnih automobila.

Kako smo nedavno govorili Tesla je 04.04.2023. predstavila novu generaciju svojih punjača, poznatijih kao „Supercharger”. Da budemo precizniji ovdje je riječ o četvrtoj (V4) generaciji.

Samsung Galaxy S25 pokretati će Exynos 2500

Ne samo da ona sa sobom donosi jače i brže punjenje, već omogućuje ono što je vlasnicima električnih automobila izuzetno bitno. Naime Tesla Supercharger V4 donosi podršku i mogućnost korištenja i onim električnim automobila koji nisu iz Teslinog tabora.

tekst4naslovna

U samom predstavljanju Tesla je osobito naglasila kako je (V4) dizajnerski značajno drugačiji od donedavno aktualnog (V3) punjača ali i da dolazi s dužim kabelom.

Tesla Model 2 – šala ili dobar „marketinški trik”?

Što se svakako pokazalo točnim jer ne prestaje pozitivne kritike na upravu dužinu kabla i mogućnost punjenja i drugih električnih automobila.

tekst4sl1

U prethodnom članku dotaknuli smo se i same snage koju Supercharger V4 sa sobom donosi. Da budemo precizniji riječ o je o snazi od 500W do 600W, što je za oko 50% jače u odnosu na donedavne V3 punjače.

Tesla Model 3 donosi redizajn – uočen na cestama

Ali nemojte da vas ovo previše raduje jer aktualni Tesla modeli mogu „primiti” isključivo 250W snage. Što znači kako će razlika do 500W, odnosno do 600W za sada ipak ostati neiskorištena.

tekst4sl2

Kao treća bitna i vrhunsko odrađena stavka je sam način pristupanja Tesla Supercharger V4 punjaču. Jer dosadašnji način parkiranja Tesla automobila iziskivao je manevriranje a sada jednostavno ispred punjača se moći doći (i pristupiti) kako kome paše jer sama dužina kabla svakako ne donosi sa sobom ograničenja.

Za sada je Tesla svoje Supercharger V4 implementirala u blizini Amsterdama (na autocesti) baš s namjernom što je Amsterdam odnosno Nizozemska najgušća mreža s električnim punionicama u Europi.

Xiaomi 13 Ultra – poznat datum Kineskog predstavljanja / 18.04.2023.

Svakako ne treba posebno isticati kako će kroz dogledno vrijeme ovi Superchargeri V4 postepeno zamijeniti sve one „donedavno” aktualne V3 inačice.

A kao što se može vidjeti i u samom Twitter postu (zadovoljnog korisnika),vrhunska dužina kabla uvelike izaziva osmijeh na licu zadovoljnom vlasniku električnog automobila.

Europska Unija donijela uredbu da od 2026. punionice budu na svakih 60km

Svakako očekujemo pozitivne kritike kada Tesla Superchargeri V4 budu dostupni i na našim cestama. A svakako nema sumnje da ćemo i dalje nastaviti pratiti razvoj ove priče u vezi donošenja mogućnosti punjenja (ne)Tesla modela na Supercharger punjačima.

Stoga velike pohvale Elonu Musku i čitavoj ekipi koja stoji iza razvoja odnosno „iza žita” Supercharger V4 električnih punjača. Kako učestalo pišemo i govorimo na našim stranicama vrijeme „električnih automobila” više nije i ne treba gledati kao budućnost.

Xiaomi patentirao novu bateriju za električne automobile – hlađenje je mnogo efikasnije

Već isključivo kao stvarnost koja nam se zaista dešava – sada ali i u budućnosti koja je tek pred nama. Jer struja je budućnost, htjeli mi to prihvatiti ili ne.

Najčitanije