Banner
tekst3naslovna

Tesla 04.04.2023. predstavlja novi „Supercharger V4”

Supercharger V4 bit će predstavljen na eventu 04.04.2023. Govori se kako će ovaj super punjač moći puniti i ostale električne automobile te kako će njegova izlazna snaga biti 600kW.

Tesla za nekoliko dana organizira događaj, gdje u planu ima predstaviti novi proizvod. Naravno da internetskoj zajednici ne može ništa promaći.

Europska Unija donijela uredbu da od 2026. punionice budu na svakih 60km

Pa se tako govori kako će riječ biti o novom “Superchargeru V4”. Koji je dizajnerski drugačiji od aktualnog „V3” te dolazi s dužim kabelom.

tekst3sl1

Time bi se punjenje električnih automobila putem Superchargera moglo proširiti i na ostale električne automobile, koji nisu Tesla. Govori se kako će novi Superchargeri V4 prvo biti lansirani u Kini, gdje je već postavljeno 1100 novih punjača.

Tesla Model 3 donosi redizajn – uočen na cestama

Osim glasina za sada i nema previše nekih detaljnijih informacija. No ovo se poklapa s nedavnim planovima Tesle da omogući punjenje na svojim Superchargerima i modelima električnih automobila koji ne pripadaju Tesli.

Tesla donosi „Superchargere” za vozila koja nisu Tesla

U Nizozemskoj, točnije u gradu Harderwijk započeli su s postavljanjem novih punjača. No čini se kako će oni za sada ostati izvan funkcije. Iskoristimo priliku i kažimo nekoliko riječi o samim značajkama.

Kada bi išli uspoređivati Supercharger V4 s onim prethodne generacije (V3) tada bi rekli da V4 ima dvostruku jaču snagu punjenja. Nije to samo „slučaj na papiru” već i doista. Ističe se kako Supercharger V4 imati snagu punjenja od 500kW, dok su aktualni „ograničeni” na 250kW.

Električni automobili dobivaju Unreal Engine 5.2

Sama snaga (nekako je dospjela na internet) i u njoj se ističe kako je snaga napona 1000V, te kako je snaga struje 615 A. Što bi ustvari značilo kako Tesla Supercharger V4 donosi snagu punjenja (izlazna snaga) od 600kW.

tekst3sl2

Iako vas ovaj brojka ne treba previše veseliti. Jer ako ste ponosni vlasnik Tesle tada bi trebali znati kako vaš omiljeni električni automobil ima ograničenje pri snazi punjenja a ona iznosi 250kW.

BMW najavljuje i5- je li ovo novi BMW 5?

Ipak dolazak i dostupnost Tesla Supercharger V4 punionica pruža nam dobar uvid u ono što Tesla planira za nekoliko godina. Kada je u pitanje Tesla električnih automobila.

tekst3sl1 3

Svakako možemo očekivati kako će Tesla automobili u budućnosti podržavati i dvostruke pa čak i trostruke snage punjenja. Jer sada kada su električni automobili postali naša „svakodnevica” odnosno nisu više „budućnost”.

S vremenom možemo očekivati kako će Tesla „otključati” snagu punjenja na svojim modelima. Svakako ćemo pričekati samo predstavljanje 04.04.2023. te ćemo onda imati prilike više toga reći o Tesla Supercharger V4 punjačima.

Tesla Model 2 – šala ili dobar „marketinški trik”?

Društvena mreža Twitter „zabilježila je” postavljanje novih punjača u Nizozemskoj a mi vam naravno donosimo te postove i komentare osoba koji su ih vidjeli.

tekst3sl5 1

Nadamo se kako će uskoro i globalno Supercharger V4 punjači biti dostupni pa i unutar Europske Unije, odnosno Europskog kontinenta.

Najčitanije