Banner
3 21

Xiaomi 14 Pro neće na globalno tržište, umjesto njega dolazi Xiaomi 14 Ultra

Iako smo se ponadali, posljednje glasine govore kako trenutno aktualni i najjači model Xiaomi 14 Pro neće biti dostupan na globalnom tržištu.

Kineski tehnološki div Xiaomi predstavio je svoje vrhunske pametne telefone, Xiaomi 14 i 14 Pro, krajem listopada, a uređaji su nekoliko dana kasnije stigli na prodajna mjesta u Kini.

Samsung Exynos 2400 na Galaxy S24: Izazov za Appleov A17 Pro?

Kao i obično, očekivalo se da će globalno lansiranje uslijediti uskoro, usklađujući se s povijesnim obrascem Xiaomijevog predstavljanja uređaja na kineskom tržištu prije proširenja na globalnu razinu. Očekivanje se obično intenzivira kako uređaji pristižu na kinesko tržište, a entuzijasti diljem svijeta čekaju najavu dostupnosti na međunarodnim tržištima.

Xiaomi HyperOS – prvih 11 modela dobiva nadogradnju

Međutim, nedavno izvješće bacilo je sjenu nesigurnosti na globalno lansiranje Xiaomi 14 Pro. Informacije su dobivene analizom razvoja softvera za međunarodna tržišta koji tvrtka provodi.

Ova neugodna situacija otkriva da je prekinut kontinuirani razvoj Xiaomijevog HyperOS-a za globalnu verziju 14 Pro, za razliku od običnog Xiaomi 14 koji i dalje prolazi kroz značajne izmjene.

Važno je napomenuti da postoji mala mogućnost da izvor ove informacije nije svjestan alternativnih izvora za ove nadogradnje na Xiaomijevim poslužiteljima.

5 12

Ove informacije sugeriraju da dok Xiaomi 14 ide prema internacionalnom tržištu, njegov Pro varijanta možda neće dijeliti istu sudbinu.

Nedostatak kontinuiranog razvoja softvera za globalnu verziju Xiaomijevog HyperOS-a za 14 Pro postavlja pitanja o njegovom mjestu u portfelju tvrtke.

iPhone 16 modeli pred nama – Povratak korijenima

Ova situacija potencijalno bi mogla pozicionirati 14 Pro kao zanemareno “srednje dijete”, zasjenjeno običnim modelom i visoko očekivanim Ultra modelom. Ostaje vidjeti hoće li potrošači radije odabrati standardni model ili se odlučiti za bogatstvo mogućnosti Ultra modela, ostavljajući malo prostora za Pro varijantu.

Xiaomi SU7 u prosincu će biti proizvedeno prvih 300 primjeraka

Za one koji strpljivo čekaju međunarodni izlazak Xiaomi 14 Pro, ova vijest je svakako razočaravajuća. Međutim, važno je napomenuti da ove informacije još nisu službeno potvrđene, ostavljajući mjesta za tračak nade.

Postoji mogućnost da alternativni izvori za nadogradnje softvera na Xiaomijevim poslužiteljima igraju ključnu ulogu, a trenutačno izvješće možda ne pruža potpunu sliku.

3 21

Ako globalni debi Xiaomi 14 doista stiže u siječnju, kako se šuška, još uvijek postoji šansa da će se 14 Pro pojaviti na međunarodnoj sceni. Situacija je fluidna, a entuzijasti diljem svijeta čekaju službenu potvrdu ili pojašnjenje od strane tvrtke.

Sony predstavio senzor kamere LYT-900

Nesigurnost oko globalnog izlaska Xiaomi 14 Pro dodaje neočekivanu notu u priču, ostavljajući tehnološke entuzijaste i potencijalne kupce u spekulacijama o budućnosti ovog vrhunskog uređaja na međunarodnoj pozornici.

Xiaomi prodao 1,45 milijuna Xiaomi 14 mobitela u 10 dana

Dok zajednica tehnoloških zaljubljenika čeka nove informacije, jasno je da će Xiaomijeve strategijske odluke o globalnom lansiranju njihovih vrhunskih uređaja značajno utjecati na percepciju i preferencije potrošača.

Hoće li Xiaomi 14 Pro pridružiti svom kolegi na globalnoj pozornici ili ostati ograničen na kineskom tržištu pitanje je koje samo vrijeme i službene objave od strane Xiaomija mogu odgovoriti.

1 22

Koje je vaše mišljenje i dali mislite da će Xiaomi 14 Pro ostati “u sredini” kada govorimo o globalnom tržištu i dostupnosti između Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Ultimate modela (jednom kada bude dostupan)?

Najčitanije