Banner
1 24

iOS 17.5 “oživljava” obrisane fotografije

Krajnje neobičan bug zadesio je iOS 17.5 na samoj objavi javnosti, naime oživljavaju obrisane fotografije.

iPhone 16 Pro Max izgleda moćnije nad 15 Pro Max modelom

Apple je početkom ovog tjedna izdao iOS 17.5 i iPadOS 17.5, no, nažalost, pojavili su se neki problemi. Jedan od značajnijih problema su iPadi Pro s OLED zaslonima koji imaju poteškoće s reprodukcijom boja.

iOS 17.5 dostupan za preuzimanje

Međutim, postoji i drugi, možda još ozbiljniji problem: stare, obrisane fotografije ponovno se pojavljuju. U nekim slučajevima, te fotografije su obrisane prije nekoliko godina, ali se iznova pojavljuju u korisničkim bibliotekama.

2 10

Ovo predstavlja ozbiljan problem za privatnost jer bi fotografije koje su trebale biti trajno izbrisane nekako i dalje bile prisutne na Appleovim poslužiteljima. Jedan korisnik na Redditu izvijestio je da su se fotografije obrisane 2021. godine iznenada pojavile i označene su kao “nedavno učitane” u iCloud.

iOS 18 i ChatGPT bit će jedno

Više drugih korisnika Reddita potvrdilo je ovaj problem. Drugi korisnik je naveo da se četiri specifične fotografije neprestano vraćaju, unatoč višestrukom brisanju.

Apple Watch X – renderi koji donose realnost

Ovo je uznemirujuće, barem rečeno. Nije jasno što uzrokuje ovakvo ponašanje, ali sigurno je pretpostaviti da nitko ne očekuje da će fotografije obrisane prije godina moći “oživjeti”, s obzirom na to da bi mapa “Nedavno obrisano” trebala sadržavati stavke samo 30 dana.

Siri postaje pametnija s iOS-om 18

Apple još nije priznao postojanje ovog problema, ali se nadamo da će to uskoro učiniti, i, ako nije previše tražiti, voljeli bismo čuti stvarno objašnjenje kako se to moglo dogoditi uz neizbježno rješenje.

1 24

Pokušavajući popraviti grešku sa sinkronizacijom fotografija koja se pojavila u iOS-u 17.3, Apple je možda nenamjerno izazvao ovaj problem, spekulira se. Zanimljivo je da su neki korisnici koji su koristili četvrtu beta verziju za razvojne programere iOS-a 17.5 prije nego što je iOS 17.5 pušten svima izvijestili o vrlo sličnim problemima, ali su očito bili ignorirani.

Najčitanije