Banner
tekst1naslovna 5

Sony i Honda u zajedničkom razvoju električnog automobila

Sony je našao partnera za razvoj električnog automobila, bit će to Honda.

Popularnost električnih automobila iz godine u godinu je sve veća i bolja. Više nije novina kako proizvođači pametnih telefona „polako” ulaze na tržište pametnih telefona.

Tesla donosi Steam igranje u svojim automobilima

Jedan od njih je svakako i Xiaomi koji se odlučio prvi javno objaviti svoje planove i tom odlukom pokrenuo „lavinu” reakcija, kako publike tako i konkurencije.

tekst1sl1 6

Nije dugo trebalo čekati da i Apple da svoj odgovor odnosno da glasine oko razvoja Apple električnog automobila, ponovno zaokupe internetski prostor.

CEO Xiaomija uvjeren u uspješnost električnih vozila

O tome smo svakako pisali na našim stranicama ali ono što danas želimo reći, dotiče se dobro poznatog proizvođača igraćih konzola. Riječ je o Sony-u odnosno njegovoj odluci da se okuša u proizvodnji električnog automobila.

tekst1sl3 2

Ali naravno čelnici Sony-a svjesni su ta u tu „priču” ne mogu krenuti sami odnosno kako mu treba partner. Stoga je Sony kao partnera odlučio uzeti i udružiti se s Hondom.

Citroen Oli – vizija električnog vozila iz Francuske

Stoga će (kako se čini) Sony i Honda na tržište predstaviti električni automobil. Trebalo bi se to desiti 2026. godine kada bi prvi modeli trebali doći na Američko tlo.

Nakon Amerike, Sony i Honda električni automobil doći će i na tržište Japana. Zajedničko ulaganje 50:50 stvorilo je naziv tvrtke „Sony Honda Mobility” koji će zajedničkim snagama razviti električni automobil.

BMW razvija električnu zvijer sa 1.342KS

Godine 2025. započeti će proces predbilježbe a poznavajući iskustvo Sony tvrtke po pitanju softvera i kvalitetu Honda automobila svakako ne sumnjamo kako će prvi električni automobil zaista biti na razini.

tekst1sl4

Odnosno kako će konkurirati Tesla i Xiaomi električnim modelima. Vision-S 02 bit će naziv prvog električnog automobila koji će se razviti zajedničkim snagama Sony-a i Honde.

Suzuki radi na prvom električnom vozilu uz pomoć Toyote

Nekoliko fotografije koje donosimo u prilogu prikazuje nam izgled nadolazećeg modela, za koji smo naveli kako će na tržištu zaživjeti 2026. godine. Prema dostupnim fotografijama (renderima) Sony i Honda razviti će prvi električni SUV.

tekst1sl5 1

Stoga će Vision-S 02 biti prvi električni SUV. Iako možda nije prvi jer je Tesla Model Y prvi električni SUV, kako to navodi Tesla. Bilo kako bilo, radujemo se kako Tesla više neće imati monopol na tržištu električnih automobila, već će i sada ostali okreću struji i elektrifikaciji.

Kalifornija prva zabranjuje prodaju vozila na fosilna goriva

Kako će to sve izgledati svakako ćemo imati prilike vidjeti uskoro. A sigurni smo kako će Sony i Honda u skorašnje vrijeme dati u javnost sve više detalja i prikaza (rendera) na internetu.

tekst1sl6 1

Htjeli mi to ili ne doba električnih automobila sve je više pred nama – na ovaj ili onaj način, dali mi to kao korisnici željeli ili ne.

Najčitanije