Banner
tekst2naslovna 7

Sony električni automobil imati će „ugrađeni” PlayStation 5

Sony ima namjeru u svoj električni automobil ugraditi PlayStation 5 igraću konzolu.

Sigurno ste već čuli posljednje glasine kako Sony u suradnji s Hondom radi na razvoju prvog električnog automobila. Neće to biti prvi proizvođač pametnih telefona koji razvija svoje viđenje električnog automobila, nešto slično radi i konkurentski Xiaomi.

Peugeot početkom 2023. godine najavljuje svoj koncept elektrifikacije

Ali ono što Sony planira napraviti sa svojim električnim automobilom svakako nas ostavlja „bez teksta”. Naime govori se kako će Sony u svoje električno vozilo ugrađivati PlayStation 5 igraću konzolu.

tekst2sl1 10

Ne ovo ne zvuči kao obični i jeftini marketinški trik (jer PlayStation 5 je sve osim jeftin). Sve je ovo potvrdio glavni i odgovorni čovjek, Yasuhide Mizuno koji stoji iza „suradnje” Sony – Honda te sve vrlo jednostavno prihvatio odnosno potvrdio tržištu.

Poljska “Izera” donosi koncept dva modela električnih vozila

I nemojte se previše čuditi jer je Tesla već ponudila igraće iskustvo u svojim automobila. Ovaj pothvat Sony proizvođača možemo razmatrati samo kao „podizanje ljestvice” na jednu novu razinu, odnosno na ono što će konkurencija tek u narednim godinama morati ostvariti i prilagoditi zahtjevima tržišta.

O nekim detaljima ovog koncepta za sada nema previše informacija. Nije poznato hoće li biti „ugrađena” digitalna ili BluRay inačica PlayStation 5 igraće konzole.

Sony i Honda u zajedničkom razvoju električnog automobila

Bez obzira o kojoj bilo riječi veseli nas što će konkurencija reći na to? Kada će Sony i Honda tržištu napokon predstaviti svoje električno vozilo tek ostaje za vidjeti.

tekst2sl2 9

Naime CES 2022. donio je prvi puta prikaz električnog automobila koji je nastao kao plod suradnje tvrtki Sony i Honda. Upravo bi se na tome pripadajućem modelu čitava priča trebala nastaviti odnosno nadovezivati na postojeće ostvarene elemente rada.

Tesla donosi „Superchargere” za vozila koja nisu Tesla

Obje tvrtke za sada naporno rada kako bi proizvodni proces prilagodile „ugradnji” igraće konzole. A čitav koncept električnog automobila Sony je na ovogodišnjem CES sajmu predstavio pod nazivom Vision-S 02, o tome smo također pisali i govorili na našim stranicama.

tekst2sl3 7

Ne sumnjamo kako će korisnicima sada Sony električni automobil biti još više zanimljiv kada se zna da će zajedno s njime dolaziti i PS5. A kako će samo tržište reagirati kada jednom Sony (Honda) električni automobil bude dostupan na tržištu, svakako ostaje za vidjeti.

Smart #3 – električni „mali” SUV koji na cestu dolazi 2023. godine

Iako ovu priču možemo gledati i kao nešto što Honda uvodi „kasnije na tržište” za razliku od konkurenata. Jer je BMW, Xpeng te Li Auto nude odavno “iskustvo kućnog kina” na stražnjim sjedalima svojih automobila.

tekst2sl4 6

Ne preostaje nam ništa drugo nego da pričekamo više informacija o Sony Vision S-02 i o priči ugradnje PlayStation 5 igraće konzole unutar istog. Ne sumnjamo kako ćemo još imati prilike pisati o istom i time zagolicati vašu maštu na trenutak.

Najčitanije