Banner
NASLOVNA1 2

Samsung One UI 6.1 i Galaxy S24 (Exynos 2400) u fokus će staviti AI

Ne samo da računala, operativni sustavi i čitav internet ide ka umjetnoj inteligenciji, već će to od skora činiti i pametni telefoni.

Samsung je nedavno izbacio u javnost informacije o svom najnovijem čipsetu, Exynos 2400, koji obećava revolucionarne promjene u svijetu pametnih telefona.

Xiaomi MIUI odlazi, stiže MiOS

Ovaj čipset predstavlja izniman skok u performansama umjetne inteligencije, s impresivnim 14,7 puta povećanim kapacitetom.

Samsung razvija 432MP senzor kamere – moguće s Galaxy S25 Ultra modelom

Očekuje se da će Exynos 2400 debitirati zajedno s nadolazećom serijom Samsung Galaxy S24, postavljajući nove standarde u industriji mobilnih uređaja, posebno kada je riječ o AI mogućnostima.

System LSI Tech Day 2023 dl1

Poznati “leakster” Ice Universe podijelio je uzbudljive informacije o Exynos 2400, naglašavajući da će ovaj čipset predstavljati najveće ažuriranje u smislu umjetne inteligencije do sada.

Vivo predstavio Funtouch OS 14

Uključivat će “mnoge nove AI značajke” i virtualnog pomoćnika koji će biti “moćniji od Bixbyja”. Ovo ukazuje na snažan fokus Samsunga na implementaciju AI tehnologije u svoje buduće modele pametnih telefona.

System LSI Tech Day 2023 dl3

Osim toga, Samsung planira predstaviti seriju Galaxy S24 s najnovijom verzijom korisničkog sučelja, OneUI 6.1, koji će uključivati značajno poboljšanog Bixby virtualnog asistenta.

Samsung bi u 2024. godini mogao tržištu ponuditi sklopivo prijenosno računalo

Ovo će biti popraćeno “najvećim AI ažuriranjem u povijesti”, što sugerira značajne inovacije u integraciji AI tehnologije u korisničko iskustvo.

System LSI Tech Day 2023 dl2

 

Još jedan ključni dodatak u ovom čipsetu je novi Xclipse 940 GPU, koji će biti dio Exynos 2400. Ovaj GPU će pružiti mogućnost mobilnog praćenja zraka za igre, što će poboljšati iskustvo igranja igara na pametnim telefonima.

Samsung Galaxy Tab A9 – predstavljen bez puno medijske pompe

To će biti posebno privlačno igračima koji traže vrhunske performanse i realističnost tijekom igranja svojih omiljenih igara.

1 7

Exynos 2400 čipset najvjerojatnije je izgrađen na novom 4 nm LPP+ procesu, što će osigurati visoku energetsku učinkovitost i iznimne performanse.

Android 14 krenuo u opticaj – prvi na redu jesu Pixel modeli

Također će uključivati 10-jezgreni CPU, pri čemu je glavni Cortex-X4 sa zapanjujućih 3,1 GHz. U kombinaciji s LPDDR5X RAM-om, UFS 4.0 pohranom i novim Exynos 5300 modemom, Exynos 2400 će dodatno pojačati brzinu, učinkovitost i performanse pametnih telefona serije Galaxy S24.

tekst2sl3

Unatoč obećavajućim karakteristikama, važno je napomenuti da će se konačna usporedba s konkurentima moći obaviti tek nakon službenog lansiranja.

Ima li bolje gaming mašine od Samsung Galaxy Z Fold5?

Međutim, imajući u vidu dosadašnje inovacije i kvalitetu Samsungovih čipseta, očekuje se da će Exynos 2400 postaviti nove standarde u industriji pametnih telefona.

tekst1naslovna 1

 

U zaključku, Samsung Exynos 2400 čipset predstavlja veliki korak naprijed u razvoju mobilnih tehnologija, posebno u domeni umjetne inteligencije.

iPhone 15 Pro ne podnosi baš padove – rezultati su razočaravajući

S obiljem novih AI značajki i moćnim hardverskim komponentama, serija Galaxy S24 bit će atraktivna opcija za korisnike koji traže visoke performanse i napredne AI mogućnosti.

naslovna1

Uzbuđeni smo iščekivanjem službenog lansiranja koje će otkriti sve detalje ovog uzbudljivog čipseta i serije pametnih telefona koja će ga koristiti. Samsung je definitivno na putu da transformira pametne telefone u još inteligentnije uređaje budućnosti.

Samsung Galaxy Ring na tržište neće s Galaxy S24 serijom

Da li će zaista One UI 6.1 zajedno sa Exynos 2400 čipom dovesti toliki fokus na AI, svakako ostaje za vidjeti. No prvo trebamo iskušati One UI 6.0 i sagledati sve njegove prednosti i mane, da bi onda sačekali “nadogradnju” u obliku One UI 6.1.

Najčitanije