Banner
3 12
Render Samsung Galaxy Z Fold6 modela telefona !

Samsung Galaxy Z Fold6 i Titanijski okvir

Samsung ide dalje kada je u pitanju dovođenje flagship modela telefona. Odnosno razvoj elemanata za "najjače" ali i najskuplje modele.

Samsung Galaxy Unpacked 12.07.2024. u Parizu za Galaxy Z Flip6 / Z Fold6

Svi se jako dobro sjećamo kada se pročulo kako će aktualna Galaxy S24 serija pri svojem najjačem modelu (Samsung Galaxy S24 Ultra) dinjeti Titanijski okvir.

Samsung Galaxy S22 možda ne dobije Galaxy AI značajke

Nešto slično Samsung sada ponovno radi no ovoga puta dotiče se sklopivih modela. Iako ovo još nije potvrđeno glasine govore kako Samsung razmišlja o Titanijskom okviru za nadolazeći Galaxy Z Fold6 modela telefona. Samsungov nadolazeći sklopivi uređaj bio bi prvi na svijetu koji ima okvir od titana.

Titan je iznimno privlačan materijal za pametne telefone. Njegov nevjerojatan omjer snage i težine nudi vrhunski osjećaj dok je iznenađujuće lagan.

Samsung produžuje softversku podršku za poslovne uređaje: do 8 godina za tablete i 7 godina za telefone!

Ovo je osobito korisno za sklopive uređaje, gdje je težina tradicionalno bila problem. Osim toga, visoka otpornost titana na ogrebotine i udubljenja mogla bi značajno poboljšati izdržljivost Z Fold6.

Naravno, glasine o nadogradnji nadilaze potencijalnu izradu od titana. Glas na ulici sugerira trenutno najbolji Qualcommov Snapdragon 8 Gen 3 procesor, vrhunski sustav hlađenja, redizajniranu šarku za glatkiji rad, jači Gorilla Glass Armor i nešto veću bateriju od 4600mAh.

Samsung razvija superbrzu UFS 5.0 memoriju

Fold 6 će imati kutijasti dizajn i više će ličiti na Galaxy S24 Ultra. Dok Samsung ostaje škrt na riječima, naširoko se nagađa da će Galaxy Z Fold 6, zajedno s Galaxy Z Flip6, biti lansiran sredinom srpnja 2024.

Osim toga, postoje glasine o pristupačnoj verziji Galaxy Fold6 koja navodno cilja na vremenski okvir lansiranja oko Appleove serije iPhone 16. Iako su pojedinosti o ovom modelu rijetke, priča se da nema podršku za olovku i da bi mogao imati tanji dizajn u usporedbi sa standardnim Foldom.

Samsung One UI 7.0 (Android 15) – [lista kompatibilnih modela]

Čini se kako ove godine na Samsung Galaxy Z Fold6 modelu nećemo dobiti S-Pen ali ćemo zato imati Titanijski okvir. Što će svakako “olakšati” težinu sklopivog telefona. Naravno sve ovo treba uzeti sa dozom opreza jer se sve još uvijek bazira na glasinama.

Samsung OneUI 6.1 znatno unaprjeđuje S23 seriju

Ako se pitate što će biti za Galaxy Z Flip6 modelom, on nažalost neće imati te sreće da isproba Titanium.

Najčitanije