Banner
FF44

Samsung s Galaxy S25 serijom u fokus Exynos 2500 čipa stavlja AI

Exynos 2500 biti će jedan od pokretača nadolazećih Galaxy S25 modela (također će tu biti i SNapdragon 8 Gen 4) ali Exynos 2500 biti će "bolji" po pitanju implementacije AI resursa.

Samsung Galaxy S24 FE i bliže je nego što mislimo

Samsungova predanost razvoju umjetne inteligencije (AI) nastavit će se naredne godine s uvođenjem Exynos 2500 čipa, kako je najavljeno na X posteru koji potpisuje Connor/콘어/コナー.

Samsung Galaxy Z Fold6 Ultra postoji – na tržište krajem godine

Ova nova inicijativa Samsunga predstavlja velik korak naprijed u integraciji AI funkcionalnosti u svoje uređaje. Slično kao što Samsung surađuje s AMD-om za GPU u svojim vodećim čipovima, tako će i surađivati s Googleom za TPU (Tensor Processing Unit).

1

TPU, koji je već dio Pixel telefona nekoliko godina, bit će integriran u Tensor čipsetove razvijene u suradnji sa Samsungom. To će omogućiti telefonima koji koriste Exynos 2500 čip, poput Galaxy S25, pristup Googleovim API-jima za strojno učenje, što će omogućiti izvođenje AI modela na samom uređaju.

Samsung Galaxy S23 modeli nisu dobili Ultra HDR – korisnici bijesni

Ovo predstavlja značajan pomak jer će AI funkcionalnosti biti dostupne lokalno na uređaju, umjesto da se oslanjaju na cloud infrastrukturu, što je do sada bila praksa.

2

Novi Exynos 2500 čip također će uključivati ​​dvije neuronske procesorske jedinice – G-NPU i S-NPU. G-NPU, što označava “općenito”, je fleksibilnija verzija NPU-a s fiksnom funkcijom. Ove jedinice su integralni dio Exynos serije, a novi čipset će ih dodatno unaprijediti.

Samsung Galaxy Watch 7 (Pro) i “extra” autonomija baterije

Prema procurjelim informacijama, Galaxy S25 bi mogao koristiti i Snapdragon 8 Gen 4 čipove, a ne samo Exynos, što je ranije sugerirano.

bb1

 

Qualcomm također radi na unaprjeđenju AI ubrzanja s svojim čipovima, ali se razlikuje od TPU-a. Razlike u performansama mogu biti izgladnjene Androidovim API-jem za strojno učenje.

1 14

Exynos 2500 će biti proizveden na Samsungovoj drugoj generaciji 3nm čvora (3nm GAP/SF3). Sadržavat će Cortex-X5 na 3,2 GHz, tri A730 jezgre na 2,3-2,5 GHz, još dvije A730 na nižoj brzini takta i četiri A520 jezgre.

Samsung Galaxy S25 modeli ipak sa Exynos i Snapdragon čipovima

Također će sadržavati Xclipse 950 GPU, koji će vjerojatno pružiti izvanredne performanse, iako detalji o njemu još nisu dostupni.

FF44

Za usporedbu, Tensor G4 bit će proizveden na Samsungovom 4LPP+ čvoru, što sugerira da će Exynos 2500 biti brži i učinkovitiji, posebno u AI zadacima.

Vaš Samsung ne dobiva One UI 6.1 (AI) – vi i dalje imate AI

Ova predanost Samsunga razvoju AI tehnologija otvara vrata za napredak u pametnim telefonima, omogućujući korisnicima da iskuse napredne AI funkcionalnosti bez potrebe za stalnom vezom na oblak.

Najčitanije