huawei
1 6

Planeta Zemlja u oku kamere Samsung Galaxy S24 Ultra

Kada god vidimo fotografije zemljine orbite uvijek nas nekako ostave bez teksta. A što biste rekli da su ove fotke u tekstu snimljenje upravo Samsung Galaxy S24 Ultra telefonom?

Ekipa sa Sammobile-a osigurala je jedinstvenu priliku za svijet kada su se odlučili na hrabar poduhvat – fotografiranje naše planete Zemlje iz svemira koristeći najsuvremeniji model telefona za 2024. godinu, Galaxy S24 Ultra.

Posljednje Xiaomi MIUI ažuriranje uzrokuje zamrzavanje telefona – evo kako riješiti problem

Dok smo u našoj redakciji imali privilegiju provesti vrijeme s ovim impresivnim uređajem, fotografije koje su proizašle iz tog poduhvata ostavile su nas bez daha, a vjerujemo da će isto učiniti i vama.

1 6

Proces pripreme Samsung Galaxy S24 Ultra za putovanje u svemir nije bio ništa manje nego spektakularan. Samsung je osmislio i proizveo dva karbonska okvira kako bi osigurao siguran transport Galaxy S24 Ultra u svemir pomoću balona.

iPhone SE 4 – nalik na iPhone 14 s USB Type-C priključkom [CAD renderi]

Nakon temeljite pripreme i dizajniranja okvira, telefon je čvrsto spojen na okvir i osiguran na balonu s vodikom. Balon je odletio visoko u stratosferu, dosegnuvši visinu od 23 milje (37 km) iznad Zemljine površine.

Iako to nije doslovno svemir, ta visina je više nego dvostruko veća od onih koje dosežu komercijalni zračni prijevoznici.

Samsung Galaxy A35 5G koštat će 379€

Sve stražnje kamere Galaxy S24 Ultra bile su angažirane u snimanju ovih spektakularnih slika naše planete. Proces snimanja trajao je manje od tjedan dana, izjavio je Fahim Al Mahmudu Ashik, član tima zaduženog za ovaj projekt, a zadatak je bio uspješno obavljen krajem siječnja 2024.

Nakon završetka snimanja, balon je ispušten, a telefon je sigurno sletio natrag na Zemlju brzinom od 8 km/h. Tim je s pažnjom izvukao Galaxy S24 Ultra iz svog zaštitnog okvira.

Samsung Galaxy S25 dolazi s isključivo Exynos 2500 čipom

Galaxy S24 Ultra, kao vrhunski model, posjeduje impresivne značajke kamere. Primarna stražnja kamera ima čak 200 MP s optičkom stabilizacijom slike (OIS).

Uz to, tu je i ultraširoka kamera od 12 MP s autofokusom, telefoto kamera od 10 MP s optičkim zumom od 3x i OIS te telefoto kamera od 50 MP s optičkim zumom od 5x i OIS. Sposoban je snimati 8K videozapise pri brzini od 30 fps koristeći kombinaciju stražnjih kamera od 200 MP i 50 MP.

Samsung Galaxy Unpacked 12.07.2024. u Parizu za Galaxy Z Flip6 / Z Fold6

Ovo revolucionarno iskustvo fotografiranja iz svemira ne samo da pokazuje tehničke mogućnosti Galaxy S24 Ultra, već i ističe inovacije i hrabrost koju Samsung donosi u svijet tehnologije. Ovaj poduhvat otvara nove horizonte u istraživanju i dokumentiranju naše planete, koristeći tehnologiju koja je sada pristupačnija nego ikad prije.

Galaxy S24 Ultra nije samo vrhunski pametni telefon – on je alat koji omogućuje ljudima da istraže i zabilježe ljepotu svijeta oko sebe na načine koji su nezamislivi do prije nekoliko godina.

Samsung One UI 7.0 (Android 15) – [lista kompatibilnih modela]

Dok tehnologija nastavlja napredovati, s nestrpljenjem iščekujemo što će nam budućnost donijeti, ali jedno je sigurno: Galaxy S24 Ultra će biti ključan igrač u dokumentiranju tih budućih trenutaka, bez obzira na to koliko visoko ili daleko ti trenuci sežu.

Najčitanije