Banner
3 9
Samsung Galaxy A55

Samsung Galaxy A55 uočen uživo – metalni rub i 12GB RAM-a

Samsung Galaxy A55 i dalje izaziva interes javnosti, procurili su razni detalji o uređaju, uključujući i žive slike. Iako dizajn ostaje sličan prethodnim modelima, donosi neke značajne novosti poput metalnog okvira i poboljšanog sustava kamera. Očekuje se da će biti pokretan Samsungovim Exynos 1480 SoC s AMD grafikom, a službena najava se očekuje u narednim tjednima.

Samsung Galaxy A55 i dalje iznenađuje svojim kontinuiranim procurivanjem informacija. Čini se da ni najtajnovitiji planovi ne mogu ostati skriveni od znatiželjnih pogleda javnosti.

Samsung One UI 7.0 (Android 15) – [lista kompatibilnih modela]

Sada, dok se bliži službeno otkrivanje, otkrivamo još više detalja o ovom nadolazećem uređaju koji obećava podići ljestvicu u srednjem segmentu pametnih telefona.

Xiaomi 14 Ultra – rastavljena do najsitnijih detalja

Kao što smo već imali prilike primijetiti, Samsung Galaxy A55 zadržava estetiku koju smo već vidjeli u prethodnim modelima, s tri karakteristična okrugla otvora za kamere.

I dok se na prvi pogled čini da nema revolucionarnih promjena u dizajnu, pažljivije promatranje otkriva suptilne inovacije koje čine ovaj uređaj posebnim.

Samsung Galaxy Ring na tržište dolazi zajedno s Galaxy Z Flip / Fold 6 modelima

Jedna od značajnih novosti je uvođenje metalnog okvira u liniju A5x. Ovaj dodatak ne samo da pruža osjećaj premijum kvalitete, već i poboljšava funkcionalnost uređaja.

1 40

Antenski vodovi su integrirani u okvir, eliminirajući potrebu za vidljivim trakama koje su često bile prisutne na ranijim modelima. Ovo elegantno rješenje dodatno povećava estetsku privlačnost i čini Galaxy A55 još sličnijim vrhunskim uređajima.

Nove boje iPhone 16 Pro i Pro Max modela: Putinjsko žuta i Cementno siva

Kada je riječ o specifikacijama, Galaxy A55 ne zaostaje. Očekuje se da će ovaj telefon imati impresivan trostruki sustav stražnje kamere, s glavnom kamerom od 50 MP, širokokutnom kamerom od 12 MP i makro kamerom od 5 MP.

2 32

Za ljubitelje selfija, tu je selfie kamera visoke razlučivosti od 32 MP. Ovo jamči izvanredne fotografije i snimke bez obzira na uvjete osvjetljenja.

Dimensity 9400 biti će slabiji od Snapdragon-a 8 Gen 4 ali bolji od Apple M3

Još jedna inovacija koju donosi Galaxy A55 je “otok ključeva” smješten na bočnoj strani uređaja. Ovaj novi dizajnerski element podiže tipke za uključivanje i glasnoću, čineći ih lakše dostupnima i omogućujući intuitivnije korištenje uređaja. Ova funkcionalnost već je debitirala u modelima A15 i A25 i naišla na pozitivan prijem korisnika.

3 23

Što se tiče performansi, Galaxy A55 obećava vrhunske performanse zahvaljujući Samsungovom Exynos 1480 SoC-u, koji dolazi s integriranom AMD grafikom. Ovo će omogućiti glatko izvođenje aplikacija, brzo prebacivanje između zadataka i izvanredno iskustvo igranja igara.

Xiaomi 14 na testu, prvi dojmovi su jako dobri

S obzirom na sve ove inovacije i poboljšanja, ne čudi što su očekivanja visoka. Galaxy A55 bi se trebao službeno predstaviti u sljedećih nekoliko tjedana, a sudeći prema kontinuiranom curjenju informacija i interesu javnosti, očekuje se da će ovaj telefon privući veliku pažnju.

4 17

Njegov prethodnik najavljen je sredinom ožujka prošle godine, što dodatno potiče nagađanja o mogućem datumu službenog otkrivanja.

Samsung Galaxy Z Fold 6: Revolucionarni dizajn za novu generaciju

U konačnici, Samsung Galaxy A55 ne samo da nastavlja tradiciju kvalitete i inovacije koju je Samsung utemeljio, već postavlja nove standarde u srednjem segmentu pametnih telefona.

Plaćanje Facebooka i Instagrama: Izazov za GDPR i privatnost korisnika u Europi

S impresivnim dizajnom, vrhunskim specifikacijama i naprednim značajkama, ovaj uređaj obećava pružiti izvanredno iskustvo korisnicima i zacementirati svoj položaj kao jedan od najpoželjnijih telefona u svom cjenovnom razredu.

Najčitanije