Banner
tekst1naslovna 4

Netflix bilježi povećanje korisnika – zabrana se isplatila

Netflix je objavio prve "financijske rezultate" od početka 2023. do 31.03.2023. - čini se kako se "zabrana dijeljenja lozinki" doista isplatila.

Ono što smo mislili i kako se govorilo da će Netflix „propasti” kada se pokrene „zabrana dijeljenja lozinki”, čini se kako nije istinita. Baš naprotiv popularni servis za streaming objavio je svoje poslovne rezultate i dobit od početka ove godine pa do 31.03.2023.

Započeo Xiaomi Fan Festival 2023.

Oni su zaista za sve nas iznenađujući a za Netflix i više nego dobri. Ukratko slobodno možemo reći kako je „zabrana dijeljenja lozinki” odnosno nemogućnost dijeljenja zaista „isplatila” Netflixu.

tekst1sl1 8

Ukratko kažimo kako Netflix bilježi 1,75 milijuna novih korisnika (pretplatnika) što se svakako može zahvaliti „zabrana” koje se dotiču nemogućnost dijeljenja lozinki.

HAKOM testirao: najbolja mobilna mreža je…

Iako je ova odluka kada je prije nekih godinu dana prvi puta spomenuta, mnoge bacila u „očaj” čini se kako je proces prilagodbe prošao. Netflix je postepeno započeo s procesom implementacijom novog sustava naplate odnosno korištenja svojih usluga.

tekst1sl2 6

Osim novog načina (nemogućnosti podijele) korištenja lozinki, Netflix je i svoje usluge pojeftinio. Tako sada ona osnovna usluga košta (okvirnih) 5$, što se svakako pokazao kao dobar i „mudar” korak.

Samsung olakšava život vlasnicima kućnih ljubimaca, evo kako

Dok konkurencija poput HBO Max i dalje dozvoljava da se dijeli lozinka, s čak do pet različitih (korisničkih) profila, pitanje je samo vremena do kada će to biti moguće.

tekst1sl3 4

Jer nije novina kada jedna od streaming servisa uvede nešto novo, da to ostali samo iskopiraju. No vratimo se mi na Netflix i kažimo kako su sami prihodi porasli za 4% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Apple otvara prve prodavaonice u Indiji

Tako već sada možemo zaključiti i reći kako će Q1 biti i više nego zadovoljavajuće za ovu streaming platformu. No pošto je čitava priča tek krenula, pravi rezultati (financijska dobit) vidjet će se unutar Q3, kada čitav proces bude implementiran i završen u potpunosti.

tekst1naslovna 5

Ono što je sada jasno vidljivo je to kako „prve regije” gdje je Netflix krenuo s ovim novinama, doista su dobro prihvatile ovaj novi način poslovanja.

Huawei Enjoy 60X – dvostruka 50MP kamera i baterija od 7,000mAh

Glasine govore kako će Netflix za naše tržište (našu regiju) ove novitete plasirati u srpnju, pa ti početkom rujna ponovno mogli nešto više reći o ovoj temi.

tekst2naslovna 3

Odnosno o tome kako će novi način poslovanja utjecati na Netflixovo poslovanje „u našim krajevima”. Za sada je on isključivo aktualan na domaćem tlu odnosno unutar Sjedinjenih Američkih Država.

Mini Cooper S EV 2024. – službene fotografije

Dok će se uskoro proširiti na teritorij Kanade i Španjolske a zatim postepeno i na čitavo globalno tržište gdje Netflix bilježi svoje poslovanje. Za kraj želimo reći kako Netflix na „krilima dobrih poslovnih rezultata” gasi svoje DVD poslovanje.

tekst1naslovna 4

Ono je sam početak ove tvrtke i možemo reći kako je Netflix upravo iz DVD poslovanja „krenuo u čitavu priču”. Iako ova usluga i mogućnost korištenja nije bila dostupna kod nas.

TikTok – na rubu zabrane u Americi

Ovdje se radilo o mogućnosti „iznajmljivanja” DVD naslova (baš kao što ste išli donedavno u videoteku) te posve besplatno na svoju kućnu adresu dobiti dostavu za „izabranim” DVD naslovima.

tekst3sl3

Posljednji DVD naslovi bit će isporučeni korisnicima 29.09. nakon čega se DVD „poslovanje” zaista gasi i prestaje postojati.

Najčitanije