Banner

Blokiranje oglasa raste osobito na pametnim telefonima [infografika]

Blokiranje oglasa u web preglednicima raste. Upotreba nekog od dodataka za blokiranje oglasa je na globalnoj razini narasla od oko 21 milijun korisnika u 2009. godini na 198 milijuna aktivnih korisnika do lipnja 2015.

 

Blokiranje oglasa u web preglednicima za svoje mobilne uređaje upotrebom AdBlock Plus funkcije prvi je najavio Asus. Sada mu se je pridružio Samsung. Značajka blokiranje oglasa u Samsungovom pregledniku temeljenom na operativnom sustavu Android stići će putem OTA ažuriranja.

Očito sve više “surfere”  nerviraju oglasi na web stranicama pogotovo ako su agresivni i ometaju čitanje i pronalaženje željenog sadržaja. To je posebno problem za sve koji surfaju valovima interneta uporabom mobilnih telefona na manjim zaslonima. Neki  blokiraju oglase u cilju zaštite od virusa / spywarea ili sprječavanje SPAM-a. I to je također prihvatljiv razlog.

Procjenjuje se da su oglašivači izgubili gotovo 22 milijarde $ tijekom 2015, zahvaljujući programima blokiranja oglasa te da bi ove godine ta svota se mogla popeti na 41,4 milijarde dolara. Najviše se blokiraju oglasi u industriji igara 26,5%

U priloženoj infografici by Invesp Consulting  možete pronaći još zanimljive statistike i najnovije trendove u blokiranju oglasa.

 

Blokiranje oglasa raste osobito na pametnim telefonima [infografika] 1

Najčitanije