Banner

Krenuo razvoj Qualcomm Snapdragon 845 na 7nM FinFET procesu

Upravo kada smo se počeli pitati gdje su granice smanjivanja tranzistora, jer stiglo se do gotovo maksimalnih mogućnosti silicija kao glavnog materijala za proizvodnju, na Qualcomm programerskim stranicama osvanula je informacija o razvoju čipseta temeljenog na 7 nM FinFET procesu. Radi se o Snapdragon 845 (SDM845).

 

Snapdragon 845 razvijaju Qualcomm i Samsung Semiconductor S.LSI odjeli, prema pisanju korejskog medija Business Daily. U proizvodnji će se koristiti tehnologija tvrtke TSMC.

845

U odnosu na Snapdragon 835, drugu generaciju 10 nM FinFET LPP (Low Power Plus) proizvodnog procesa, performanse novog čipseta mogle bi imati porast od 25 do 35 posto.  Također  i značajno smanjenje potrošnje energije. Od ranije je poznato da dio nove 845 platforme je i  modem X20. Detalje možete pročitati  ovdje.

Inače, proizvođač čipova GlobalFoundries, je prvi koja se pohvalio 7-nanometarskom FinFET tehnologijom proizvodnog procesa, još u rujnu prošle godine. Nova tehnologija predstavljena je kao adut protiv TSMC i Intel konkurenata. Također su Huawei, MediaTek Inc i NVIDIA počeli razvijati 7 nM čip.

Unaaatitled

Očekuje se da Snapdragon 845 bude ugrađen po prvi puta
u sljedeću generaciju Galaxy modela oznake S9. Gledajući ritam prethodnih godina, Samsung objavljuje na MWC svoje novitete S serije, tako se najbrži Snapdragon 845 može pojaviti u periodu od 26. veljače do 1. ožujka 2018.

chip 1
Eto, izgleda da tempo razvoja proizvođača čipova ima gotovo istu brzinu ciklusa razvoja kao proizvođači Android mobilnih uređaja, U prosjeku od 8-14 mjeseci.

Najčitanije