Banner
1 13

Kirin 830 dolazi zajedno sa nova 12 modelom telefona

Međutim, stvari su se promijenile tijekom proteklih devet mjeseci, jer sada vidimo najave serije Mate 60 koja će koristiti platformu Kirin 9000S. Još važnije, najavljeni su planovi za još jedan SoC čip - seriju Kirin 8.

Huawei je prošle godine iznenadio tech zajednicu objavivši da neće biti novog Kirin čipseta za 2023. godinu. Tvrtka je čak otišla korak dalje, nazivajući izvješća koja su se pojavila “lažnim vijestima”.

Xiaomi razvija bežično punjenje za električne automobile

Međutim, stvari su se promijenile tijekom proteklih devet mjeseci, jer sada vidimo najave serije Mate 60 koja će koristiti platformu Kirin 9000S. Još važnije, najavljeni su planovi za još jedan SoC čip – seriju Kirin 8.

1 13

Prema dostupnim informacijama, novi čip će se vjerojatno nazvati Kirin 830, a lansiranje se očekuje u sklopu nove serije uređaja krajem godine.

Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro dolaze 27.10.2024.

Ovo nije prvi put da smo čuli o Kirin 830 čipsetu, ali sada imamo konkretniji vremenski okvir za njegov izlazak na tržište. Postoji najava da će se Kirin 830 koristiti u modelima Nova 12, sugerirajući da će biti ekskluzivno rezerviran za ovu liniju pametnih telefona. Ovi uređaji će navodno posjedovati tri kamere na stražnjoj strani, impresivnu selfie kameru od 60 MP sprijeda i podršku za brzo punjenje od čak 88 W.

12 5

Spekulira se da će performanse Kirin 830 biti usporedive s Qualcomm Snapdragon 778G ili Snapdragon 870, no još uvijek je rano za čvrste zaključke jer se nalazimo u fazi nagađanja.

Samsung Galaxy S24 serija na tržištu u siječnju,tu je i prvi benchmark

Još jedan značajan faktor jest tko će proizvoditi ovaj čipset, s obzirom na to da se američkim tvrtkama još uvijek ne dopušta trgovina s Huaweiom ili njegovom podružnicom za proizvodnju čipseta, HiSilicon, zbog patenata i tehnologija povezanih s 5G.

11 4

Huawei je bio ključni igrač na tržištu pametnih telefona i telekomunikacijske opreme, no suočava se s nizom izazova u posljednjim godinama. Sankcije Sjedinjenih Američkih Država značajno su utjecale na poslovanje tvrtke, posebice u kontekstu pristupa tehnologijama i komponentama koje su ključne za proizvodnju njihovih uređaja.

Lokalno predstavljanje najnovije generacije Huawei pametnih satova

Ograničenja u trgovini i zabrane korištenja određenih tehnologija značajno su ograničile Huawei u razvoju novih čipseta i pametnih telefona.

Huawei nova 11 i black 5

Upravo zbog ovih ograničenja, Huawei je bio prisiljen revidirati svoje planove za proizvodnju Kirin čipseta. Izvorno je bilo najavljeno da neće biti novog Kirin čipseta za 2023. godinu, no sada se čini da će se ipak pojaviti Kirin 830 čipset, pružajući korisnicima još jednu opciju koja se natječe s konkurentskim proizvodima.

Huawei pomiče granice zdravstvene tehnologije i mode sa svojim najnovijim WATCH GT 4 pametnim satom

Očekuje se da će Kirin 830 čipset imati visoke performanse, što će ga činiti atraktivnim za potrošače koji traže brz i učinkovit uređaj. No, pitanje proizvodnje čipseta ostaje otvoreno.

Huawei nova 11 i black 6

Američke tvrtke koje drže tehnološke patente i ključne komponente za 5G tehnologiju još uvijek su ograničene u suradnji s Huaweiom i HiSiliconom. Stoga će Huawei morati pronaći rješenje koje omogućuje proizvodnju Kirin 830 čipseta s pouzdanim partnerom.

Huawei Mate 70 serija nastavit će vrhunski prodajni niz

Unatoč izazovima s kojima se suočava, Huawei ostaje važan akter u tehnološkoj industriji. Njegova prisutnost na tržištu pametnih telefona i ostalih tehnoloških uređaja i dalje ima utjecaja, a korisnici diljem svijeta čekaju nove inovacije koje će tvrtka predstaviti.

Huawei nova 11 i black 1

Upravo stoga, lansiranje Kirin 830 čipseta i nove serije pametnih telefona predstavlja važan korak za Huawei u održavanju konkurentnosti i zadovoljavanju potreba za naprednim tehnološkim rješenjima.

Najčitanije