huawei
NASLOVNA1 3

iPhone dobiva RCS podršku od iduće godine

Google je pobijedio. iPhone kasnije iduće godine dobiva RCS podršku.

Dobro je znati:

Konačno popuštajući pritisku Googlea, Samsunga i regulatora, Apple je danas objavio planove za podršku Rich Communication Services (RCS) na iPhoneu od 2024. godine.

Honor Magic6 donosi 1″ Omnivision OV50K senzor

Prema izvješću 9to5Mac-a, ovo će se postići putem ažuriranja softvera koje će tvrtka objaviti “kasnije sljedeće godine”. Ovo je značajna vijest jer će omogućiti razmjenu poruka između korisnika iPhonea i Androida uz uključivanje mnogih iMessage značajki.

naslovna13

Appleova odluka predstavlja veliku pobjedu za Google, koji je vršio pritisak na Apple od 2022. godine da dodaju podršku za RCS. Samsung se također pridružio ovoj bitci ranije ove godine.

Najtanji i najlakši preklopni mobitel je HONOR Magic V2. Ima i najbolju bateriju

Trenutno, kada korisnik Androida razgovara s korisnikom iPhonea ili sudjeluje u grupnom chatu s vlasnicima iPhonea, chat se prebacuje s iMessagea na iOS-u (i RCS na Androidu) na SMS/MMS.

Kreator ChatGPT-a dobio otkaz

Sve posebne iMessage/RCS značajke su onemogućene, a fotografije i videozapisi dijele se u niskoj kvaliteti. Appleova podrška RCS-u značit će promjenu u ovom scenariju.

naslovna11 1

RCS već ima mnoge od istih značajki kao i iMessage, uključujući potvrde čitanja, indikatore tipkanja, end-to-end enkripciju, visokokvalitetne fotografije i videozapise, te sposobnost slanja dužih poruka.

CC1 1

Osim toga, RCS radi preko mobilnih podataka i Wi-Fi veze, za razliku od SMS-a/MMS-a. Ova podrška mogla bi značajno poboljšati iskustvo korisnika koji koriste različite platforme.

Samsung Galaxy A25 – početni model nije više kao prije

Jedan od ključnih problema koji će se riješiti jest situacija gdje su Android korisnici često izloženi zadirkivanju i maltretiranju od strane tinejdžera koji koriste iPhone.

nn33

Kada se netko pridruži chatu koji čine korisnici iPhonea, trenutna situacija rezultira prebacivanjem na SMS/MMS, čime se onemogućuju specifične iMessage/RCS značajke. Appleova podrška za RCS mogla bi eliminirati ovu razliku između platformi i pružiti isto iskustvo svim korisnicima.

Apple iPhone SE 4 – novi prikaz koncepta šarolikih boja i modernog dizajna

Unatoč tome, Apple je do sada izbjegavao podržavati RCS, smatrajući iMessage ključnom prodajnom točkom za kupce iPhonea. No, iMessage neće nestati s iPhonea; nakon što se RCS podrška implementira, RCS će postati zasebna platforma koja se može koristiti kada god korisnici žele slati poruke korisnicima Androida. SMS/MMS će i dalje biti dostupni kao rezervna opcija.

NASLOVNA1 3

Važno je napomenuti da je EU-ov Zakon o digitalnim tržištima (DMA) gotovo prisilio Apple da podrži RCS ranije ove godine. Apple je privremeno odgodio odluku, tvrdeći da iMessage nije dovoljno velik da bi se smatrao “vratarom”. Današnja objava pomaže Appleu da preduhitri bilo kakve prisilne mjere vezane uz RCS.

iPhone 16 donosi AI elemente

Ključno je razumjeti da će iMessage i dalje ostati platforma koju koriste korisnici iPhonea za međusobnu razmjenu poruka, dok će RCS biti zasebna platforma kada korisnici žele komunicirati s korisnicima Androida.

Apple iOS 18 – iz temelja mijenja način korištenja iPhone telefona

Ova integracija bi trebala eliminirati probleme s kvalitetom fotografija i videa koje dijele korisnici Androida i korisnici iPhonea, čime će se poboljšati ukupno iskustvo korisnika.

iPhone 16 modeli donose veće zaslone i Punch-hole

S nestrpljenjem se očekuje dan kada će Appleova podrška za RCS započeti i unaprijediti način na koji korisnici razmjenjuju poruke između različitih platformi.

Najčitanije