huawei
2 56

Xiaomi SU7 i zimske radosti uz dostupne cijene

Xiaomi SU 7 provodi zimska testiranja a mi bacamo prve poglede na cijene. Jedino će nam biti žao što ovaj električni automobil neće na tržišta izvan Kine.

Xiaomi je nedavno službeno predstavio svoj prvi električni automobil, SU7 EV, što je izazvalo uzbuđenje među obožavateljima tehnologije i ljubiteljima automobila diljem svijeta.

Smart #1 jeftiniji u Velikoj Britaniji

Unatoč očekivanjima da će Xiaomi zadržati svoj pristupačni pristup cijenama, spekulacije i informacije koje dolaze iz Kine ukazuju na to da bi cijene mogle biti iznad očekivanja mnogih.

1 63

Prošlog mjeseca, Xiaomi je službeno predstavio SU7 EV, no iznenađujuće, nisu otkrili nikakve informacije o cijenama za bilo koju od dvije verzije ovog električnog vozila – SU7 i SU7 Max.

Alfa Romeo Milano – električni ljubimac koji pomiče granice

Kao brend koji se izgradio na principu “dobro za svoj novac” u mobilnom svijetu, mnogi su s nestrpljenjem očekivali saznanje koliko će koštati njihov prvi EV.

2 56

Prema navodima koji su procurili iz osiguravajućeg društva u Kini, vrhunska verzija SU7 Maxa bit će dostupna po cijeni od 361.400 CNY, što u trenutnom tečaju iznosi oko 47.300 eura.

Alfa Romeo prelazi na „električnu” stranu priče – crossover prvi na tržištu

Ova cijena može iznenaditi neke, ali treba imati na umu impresivne specifikacije koje prate SU7 Max. Sa 673 KS, ubrzanjem od 0 do 100 km/h za svega 2,8 sekundi i maksimalnom brzinom od 265 km/h, teško je osporiti da Xiaomi nije ozbiljno pristupio performansama svog prvog električnog automobila. Baterija kapaciteta 101 kWh dodatno naglašava ambicije Xiaomija da pruži visoke performanse i doseg.

1 5

Unatoč cijeni, treba napomenuti da su ovo impresivne specifikacije u usporedbi s drugim električnim vozilima u sličnom cjenovnom rangu. “Xiaomi način” očigledno je prisutan, pružajući korisnicima više nego što bi očekivali za svoj novac.

Huawei i Voyah udružuju snage za revoluciju u električnim vozilima

Spekulacije o cijeni osnovnog modela SU7 sugeriraju da bi se mogao kretati oko 250.000 CNY, odnosno 32.800 eura, no ove informacije još uvijek su podložne promjenama.

8

Lei Jun, izvršni direktor Xiaomija, naglašavao je da će cijene biti nešto više jer će performanse SU7 odgovarati luksuznim automobilima. Ovo je demantiralo prethodne glasine o niskim cijenama, potičući ljude da razmisle o SU7 kao luksuznom električnom vozilu.

Xiaomi SU7 doživjet će manje dizajnerske izmjene prije izlaska na tržište

U međuvremenu, Xiaomi provodi testiranja SU7, uključujući sveobuhvatna ispitivanja na snijegu i ledu. Kako bismo dobili uvid u ta testiranja, dostupan je i kratak video koji prikazuje kako SU7 uspješno savladava izazove zimskih uvjeta.

Ovi testovi pomažu u ocjeni performansi i pouzdanosti vozila u različitim uvjetima, dok Xiaomijeva prisutnost u automobilskom sektoru postaje sve ozbiljnija.

Hyundai Mobis Mobion koncept: Revolucija u manevriranju i sigurnosti na cestama

Iako je SU7 trenutno ograničen na tržište Kine, postavlja se pitanje hoće li Xiaomi proširiti dostupnost svog električnog automobila na globalno tržište. S obzirom na trenutne izazove u procesu prodaje i licenciranja, teško je procijeniti kada će SU7 biti dostupan izvan Kine. No, s rastućim interesom za električnim vozilima, Xiaomi bi mogao pronaći put prema globalnom tržištu u bliskoj budućnosti.

7

Xiaomi SU7 EV predstavlja značajan korak za kompaniju u automobilskoj industriji. Unatoč spekulacijama o cijenama, performanse i specifikacije SU7 Maxa sugeriraju da bi ovaj električni automobil mogao pridonijeti širenju Xiaomijeve prisutnosti u svijetu. Ostaje nam pratiti daljnji razvoj situacije i vidjeti kako će se Xiaomi nositi s izazovima na putu ka globalnoj dominaciji električnog automobilskog tržišta.

Najčitanije