huawei
f1

iPhone 16 modeli s još tanjim okvirom

Tanje, tanje, najtanje. Tako bi smo mogli opisati okvire iPhone 16 modela (ako je vjerovati glasinama).

Glasine o iPhoneu 16 kruže već duže vrijeme, a najnovija informacija koja se ističe jest implementacija nevjerojatno tankih okvira. Mnogi će se zacijelo podsjetiti sličnih obećanja u prošlim godinama, no ovoga puta nagađanja dolaze s konkretnim detaljima i dokazima koji pokazuju da bi Apple konačno mogao dovesti dizajn iPhonea na sljedeću razinu.

iOS 18 implementira Google Gemini

Prema 3D renderima modela iPhone 16 Pro i 16 Pro Max, veličina zaslona bi se povećala na 6,27″ i 6,85″, u odnosu na 6,1″ i 6,7″ kod iPhonea 15. Očekuje se da će i iPhone 16 i 16 Plus zadržati dimenzije zaslona svojih prethodnika, ali i oni će se koristiti BRS tehnologijom za tanje okvire.

Ključna inovacija koja omogućuje ovu promjenu je “struktura smanjenja granice” (BRS). Ova tehnologija, kako joj i ime govori, fokusira se na minimiziranje okvira oko ekrana, što rezultira većim korisnim prostorom i impresivnim vizualnim dojmom.

iPhone 17 donosi otpornije zaslone na ogrebotine i refleksije

Dimenzije iPhonea 16 Pro i 16 Pro Max bit će 149,6 x 71,45 x 8,25 mm i 163 x 77,58 x 8,25 mm, što ih čini tek neznatno većim od modela iPhone 15 Pro. Važno je napomenuti da ova promjena u veličini ne utječe na praktičnost korištenja, a nudi značajno poboljšanje u estetici i iskustvu gledanja.

Još jedna značajna vijest je da će se BRS tehnologija implementirati na svim modelima iPhonea 16, ne samo na Pro verzijama. To znači da će i iPhone 16 i 16 Plus koristiti tanje okvire, što će rezultirati elegantnijim i modernijim dizajnom za cijelu seriju.

iPhone 16 Pro i prikaz CAD rendera

Istina je da je brzina osvježavanja na modelima iPhone 16 i 16 Plus ograničena na 60Hz, dok se 120Hz osvježavanje očekuje tek kod iPhonea 17. No, unatoč tome, implementacija BRS tehnologije i veće dimenzije zaslona donose značajan napredak u estetici i funkcionalnosti.

iPhone 16 sinonim za inovaciju i estetiku – što očekivati?

Jedan od izazova u vezi s tanjim okvirima bio je problem rasipanja topline. Apple je pronašao rješenje u suradnji s tri dobavljača zaslona: Samsung Display, LG Display i BOE. Prema informacijama, BRS tehnologija se ne smatra tehnološki zahtjevnom, što znači da bi masovna proizvodnja trebala teći bez većih poteškoća.

iPhone 16 Pro i prikaz CAD rendera

Ukratko, iPhone 16 obećava značajan napredak u dizajnu zahvaljujući implementaciji BRS tehnologije i tanjim okvirima. Ova promjena ne samo da će poboljšati estetiku i iskustvo gledanja, već će i rezultirati većim korisnim prostorom na ekranu. Uz to, Apple se pobrinuo da ova inovacija bude dostupna na svim modelima iPhonea 16, što je dodatna dobra vijest za kupce.

iPhone SE 4 – nalik na iPhone 14 s USB Type-C priključkom [CAD renderi]

Naravno, tek će se vremenom vidjeti hoće li iPhone 16 ispuniti sve ove obećanja. No, dostupne informacije i dosadašnji uradak Applea ukazuju na to da se možemo nadati pravoj revoluciji u dizajnu pametnih telefona.

Najčitanije