Banner
2 8
Render Xiaomi 14 Pro modela !

Xiaomi 14 Pro na renderima

Zahvaljujući portalu 91mobiles.com, danas imamo priliku vidjeti rendere "jačeg" modela, odnosno Xiaomi 14 Pro. Novi renderi ovog modela su se pojavili online, omogućujući nam uvid u njegov dizajn i izmijenjeni raspored modula kamere.

Specifikacije Xiaomi 14 Pro (očekivane)

  • Zaslon: Očekuje se da će Xiaomi 14 Pro imati 6,6-inčni ravan AMOLED 2.5D zaslon s 2K rezolucijom i brzinom osvježavanja od 120 Hz.
  • Procesor: Pametni telefon će najvjerojatnije pokretati Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipset, koji bi trebao debitirati kasnije ovog mjeseca.
  • Kamere: Iako nema puno detalja o kamerama Xiaomi 14 Pro, nagađa se da će imati primarni senzor od 50 MP.
  • Baterija, punjenje: Nadolazeći vodeći telefon mogao bi imati bateriju kapaciteta 4860 mAh, uparenu s podrškom za brzo punjenje od 120 W i bežično punjenje od 50 W.
  • Ostale značajke: Xiaomi 14 Pro također će uključivati senzor otiska prsta na zaslonu, Hi-Res audio, Dolby Atmos i IP ocjenu za otpornost na vodu i prašinu.

Jučer smo raspravljali o datumu 27. listopada 2023. godine kada će Xiaomi predstaviti svoje najnovije modele vrhunske ponude. Riječ je o modelima Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro, koji će zasigurno privući pažnju ljubitelja tehnologije diljem svijeta.

Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro dolaze 27.10.2024.

Zahvaljujući portalu 91mobiles.com, danas imamo priliku vidjeti rendere “jačeg” modela, odnosno Xiaomi 14 Pro. Novi renderi ovog modela su se pojavili online, omogućujući nam uvid u njegov dizajn i izmijenjeni raspored modula kamere. Iako je općenito zadržao većinu dizajnerskih karakteristika prethodnika, Xiaomi 14 Pro donosi određene inovacije koje ga izdvajaju iz mase.

1 13
Render Xiaomi 14 Pro modela !

Jedna od primjetnih promjena dizajna je novi raspored četverostrukih kamera, koji izgledom podsjeća na plamenik. Ovaj izrazitiji raspored modula kamere čini uređaj vizualno privlačnijim i različitim u odnosu na njegove prethodnike.

Ovog puta, brendiranje Leica nije prisutno, a senzor od 1 inča također nije uključen u ovu iteraciju. Iako još nema puno informacija o specifikacijama kamere, zna se da će Xiaomi 14 Pro imati poboljšani telemakro senzor i leću s četiri f-stopa, što sugerira bolje mogućnosti fotografiranja u različitim uvjetima.

Xiaomi MIUI odlazi, stiže MiOS

Još jedna značajna promjena dizajna odnosi se na sam zaslon. Xiaomi 14 Pro slijedi industrijski trend udaljavanja od zakrivljenih zaslona, preferirajući ravan zaslon.

2 8
Render Xiaomi 14 Pro modela !

Ovo je važna promjena koja može utjecati na iskustvo korištenja i estetiku uređaja. Dimenzije Xiaomi 14 Pro su 161,6 mm x 75,3 mm x 8,7 mm, čineći ga nešto debljim u usporedbi s prethodnikom Xiaomi 13 Pro (162,9 mm x 74,6 mm x 8,4 mm). Iako ove nadogradnje nisu dramatične, svakako je zanimljivo vidjeti kako Xiaomi kontinuirano prilagođava i unaprjeđuje dizajn svojih telefona iz godine u godinu.

Xiaomi 12T Pro vs Xiaomi 13T Pro

U nadolazećim tjednima, Xiaomi planira predstaviti još jedan visokokvalitetni uređaj, Xiaomi 11 Pro. Ovaj uređaj će ponuditi niz impresivnih značajki, uključujući QHD+ panel s vrhunskom svjetlinom od 3000 nita, podršku za brzo punjenje od čak 120 W i okvir od titana.

3 10
Render Xiaomi 14 Pro modela !

S obzirom na ove značajke, Xiaomi 11 Pro će zasigurno privući pažnju tehnološke zajednice i korisnika koji traže vrhunsku izvedbu i kvalitetu.

Huawei Mate 70 serija nastavit će vrhunski prodajni niz

S obzirom na kontinuirane inovacije i poboljšanja koja donosi svaka nova iteracija Xiaomi pametnih telefona, možemo očekivati da će se i buduće serije modela nastaviti kretati ovim putem.

4 8
Render Xiaomi 14 Pro modela !

Xiaomi je postao prepoznatljivo ime u svijetu tehnologije, poznato po kombiniranju visoke kvalitete, inovacija i pristupačnih cijena. Njihova predanost neprestanom unaprjeđenju i prilagodbi potrebama korisnika čini ih ključnim igračem na tržištu pametnih telefona.

Samsung razvija 432MP senzor kamere – moguće s Galaxy S25 Ultra modelom

U konačnici, svaki korak Xiaomi-a u razvoju svojih uređaja donosi korisnicima nove mogućnosti i bolje performanse. Rendere i informacije o nadolazećem Xiaomi 14 Pro modelu s nestrpljenjem očekuju brojni entuzijasti, ali tek službena premijera će otkriti sve detalje i postaviti ove uređaje u pravi kontekst.

Kirin 830 dolazi zajedno sa nova 12 modelom telefona

Nadamo se da će ovi uređaji opravdati očekivanja i nastaviti tradiciju izvrsnosti koju Xiaomi ima u mobilnoj tehnologiji.

Najčitanije