Banner
tekst3sl1

iPhone 15 Pro donosi povećanje kapaciteta baterije

Apple 12.09.2023. predstavlja iPhone 15 modele telefona, a mi se danas ponovno dotičemo navedenih modela.

Danas ćemo se ponovno usredotočiti na nadolazeće modele iPhone 15, a konkretno, razmotrit ćemo iPhone 15 Pro i njegov kapacitet baterije.

iPhone 15 Pro modeli donose boju: sivu u raznim nijansama [foto]

Postojale su mnoge spekulacije o tome kako će cijela linija iPhone 15 donijeti značajno povećanje kapaciteta baterije i autonomije u usporedbi s aktualnim modelima iPhone 14. Odlučili smo danas malo dublje istražiti ovu temu i donijeti vam najnovije informacije.

Već u srpnju, osoba koja tvrdi da radi za ugovornog proizvođača Foxconn objavila je podatke o kapacitetu baterije za iPhone 15 liniju. Njegove tvrdnje bile su prilično zadivljujuće jer su ukazivale na povećanje kapaciteta baterije iPhonea 15 za čak 18% u odnosu na iPhone 14, što bi iznosilo 3877 mAh.

Apple najavio događaj “Wonderlust.” za 12.09.2023. – stižu iPhone, iPad te Apple Watch

Također je naveo da će iPhone 15 Plus imati najveću bateriju od 4922 mAh, što predstavlja povećanje od 14% u odnosu na iPhone 14 Plus. Prema tim tvrdnjama, iPhone 15 Pro trebao bi imati bateriju kapaciteta 3650 mAh, povećanje od 14% u odnosu na iPhone 14 Pro, dok bi iPhone 15 Pro Max trebao imati bateriju kapaciteta 4852 mAh, što bi bilo povećanje od 12% u odnosu na iPhone 14 Pro Max.

tekst6dl1

No, izgleda da postoje različite informacije o stvarnom kapacitetu baterije iPhonea 15 Pro Max. Majin Bu, poznat kao pouzdan izvor informacija, iznio je razočaravajuće vijesti da će iPhone 15 Pro Max zapravo imati kapacitet baterije od 4422 mAh, što predstavlja tek minimalno povećanje od 2,3%.

iPhone 15 Pro do 8% lakši od aktualnog modela – razlog je Titanium

U odnosu na kapacitet baterije iPhonea 14 Pro Max. Ovo se značajno razlikuje od ranijih tvrdnji koje su sugerirale mnogo veći skok u kapacitetu baterije.

tekst2sl2 2
Apple iPhone 15 Pro u Titanium izvedbi !

Jedan od razloga zašto nismo vidjeli značajnije povećanje kapaciteta baterije za nadolazeći iPhone 15 Pro Max je uvođenje periskopske leće. Ova tehnologija zauzima dodatni prostor u uređaju i mora se iskoristiti za poboljšanje značajki fotografiranja.

Apple iPhone 15 Pro u Titanium izvedbi

Periskopska leća koristi prizme za preusmjeravanje svjetlosti od otvora leće do senzora slike, što omogućuje dulju žarišnu duljinu kamere. Kako bi se to postiglo, morali su se žrtvovati dodatni prostor koji bi inače bio rezerviran za veći kapacitet baterije.

1 2
Apple iPhone 15 Pro “pozira” u paleti boja !

Unatoč relativno malom povećanju kapaciteta baterije, možemo očekivati ​​da će trajanje baterije iPhonea 15 Pro Max biti dulje. To je zahvaljujući upotrebi 3nm procesnog čvora za proizvodnju A17 Bionic čipa koji će napajati uređaj.

Apple problem agregacije baterije riješava dolaskom iPhone 15 modela – istina ili mit?

Smanjenje veličine procesnog čvora omogućava više tranzistora unutar čipa, što rezultira poboljšanom učinkovitošću i energetskom efikasnošću. Očekuje se da će A17 Bionic čip biti između 18 i 20 milijardi tranzistora, što će dodatno unaprijediti performanse uređaja.

1 3
iPhone15 pozira u paleti boja !

Iako kapacitet baterije iPhonea 15 Pro Max možda nije tako velik kao što su neki očekivali, inovacije u procesnoj tehnologiji i ostale optimizacije čine ga moćnim uređajem koji će pružiti izvanredno iskustvo korisnicima.

Najčitanije