Banner
tekst1naslovna 17

Apple iPhone 14 modeli imati će 120Hz zaslone i 6GB RAMa

iPhone 14 će svojim dolaskom malo "staviti stvari u red" i donijeti jednakost između modela kada se radi o stopi osvježenja prikaza i kapacitetu RAMa.

Uvijek kada govorimo o nekoj nadolazećoj generaciji iPhone modela pametnih telefona, prvo što nam padne na pamet jesu „razlike” kojim Apple želi pokazati različitost između istih modela.

Netflix povećava cijene – konkurencije je sve više

Primjerak kažimo na seriji iPhone 13 gdje samo „Pro” modeli donose zaslone s osvježenjem stope prikaza od 120Hz (dok recimo iPhone 13 Mini i iPhone 13 donose 90Hz) pa i kapacitet radne memorije. Pro modeli iPhone 13 donose 6GB RAMa dok „obični” modeli (iPhone 13 Mini, iPhone 13) donose 4GB RAMa.

Apple iPhone 14 Pro sa kamerom od 48MP

Kako smo i rekli dolaskom serije iPhone 14 to više neće biti tako. Svi modeli a trebalo bi ih biti navodno četiri: iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro Max donosit će neke značajke (specifikacije) posve jednake dok će neke naravno biti različite, poput modula kamera i nekih mogućnosti vezanih uz sam softver (iOS).

Zašto Apple čeka da predstavi sklopivi iPhone?

Upravo će se u tim različitim pojedinim značajkama sagledavati drugačije odnosno korisnici će moći razabrati jače (snažnije) modele. Ovdje prvi puta vidimo napisani i iPhone 14 Max model.

tekst1sl1 18

Što moramo priznati kako je i nas pomalo iznenadilo ali za sada nažalost o navedenom modelu nemamo mnogo detalja značajni i mogućnosti koji će isti i donositi. Jedino što za sada znamo odnosno što su aktualni navodi oni koji se dotiču radne memorije.

Samsung ima patent – sklopivog prijenosnika

Naime sve se više spominje kako će svi modeli (sva četiri modela) donositi odnosno dolaziti s istim kapacitetom radne memorije, ono bi trebalo iznositi 6GB. Ovo bi predstavljalo u jednu ruku „izjednačenje” kada su u pitanju korisnici koji koriste „slabije” iPhone modele aktualne generacije a ovdje tim dobrim vijestima nije kraj.

Stigao je Samsung One UI 4.0 na Galaxy Z Flip3 5G, evo dojmova

Druga značajka koja bi trebala biti izjednačena je ona koja se vezuje uz prikaz odnosno stopu osvježenja zaslona nadolazećih iPhone 14 modela pametnih telefona.

OnePlus 10 Pro predstavljen – globalno tržište malo će pričekati

Kada bi gledali aktualni seriju iPhone 13 modela jedino su se iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max mogli pohvaliti odnosno još se uvijek mogu pohvaliti sa 120Hz stopom osvježenja prikaza.

Take Two kupio izdavača mobilnih igara Zynga

Dok su dva slabija modela: iPhone 13 Mini i iPhone 13 donositi odnosno donose 90Hz osvježenje prikaza. Naravno dolaskom iPhone 14 modela svi će oni imati identičnu stopu osvježenja prikaza a to će biti 120Hz.

Samsung Galaxy S22 linija – poznati datum predstavljanja i cijena

Ova brojka (možemo slobodno reći) nije više luksuz već postaje normala i učestalost. Kada sada stvari stoje vidi se da će iPhone 14 svojim lansiranjem ne samo donijeti neke značajne dizajnerske promijene (jer napokon se uklanja notch – zub, izbacivanjem fitičkog utora za SIM karticu) već će i promijeniti biti vidljivi i „ispod haube”.

Apple iPhone 14 dolazi (sigurno) sa Punch-hole prorezom selfie kamere

Što svakako pozdravljamo i podržavamo s obje ruke. Za sam kraj kažimo još nešto odnosno također jednu glasinu moramo podijeliti s vama a ona je kako će „Pro” modeli svoj kapacitet skladišnog prostora započinjati sa 256GB dok će ostali „ne Pro” modeli kapacitet interne memorije započinjati sa 64GB, što je naravno i sada slučaj s iPhone 13 serijom pametnih telefona iz Applea.

Najčitanije