huawei
naslovna

iPad uskoro dobiva WhatsApp aplikaciju

Čini se kako je vrijeme čekanja WhatsApp aplikacije na iPad tabletima, konačno pri kraju.

Već neko vrijeme primjećujemo kako popularna aplikacija WhatsApp još uvijek nije dostupna u svojoj izvornoj verziji za Apple iPad. Iako se to čini kao neobična odsutnost, nažalost, istina je takva. Međutim, konačno se bliž

Garmin želi konkurirati Apple Watch modelima – na tržište dolazi Vivoactive 5i trenutak koji će okončati to iščekivanje jer je u tijeku razvoj WhatsApp aplikacije prilagođene iPadu, što potvrđuju i prve beta verzije.

Korisnici Appleovih iPad uređaja dugo su osjetili nedostatak izvorne verzije popularnog instant messengera WhatsApp. Umjesto toga, morali su koristiti web verziju ove platforme koja pripada Meta korporaciji.

WhatsApp donosi mogućnost slanja fotografije “više rezolucije”

S druge strane, korisnici Android tableta već su imali privilegiju korištenja izvorne aplikacije WhatsApp. No, konačno se bliži kraj ovom čekanju jer se WhatsApp za iPad trenutno razvija, prema informacijama koje dolaze iz WABetainfo-a. U nastavku članka saznajte više detalja o ovom iščekivanom razvoju.

1 6

Prošlog mjeseca, WhatsApp je najavio izvornu aplikaciju za Mac, a sada je došlo vrijeme i za iPad. Beta verzija WhatsApp aplikacije za iPad uočena je u TestFlightu, što je pokazatelj aktivnog razvoja i testiranja ovog proizvoda. Prema informacijama iz WABetainfo-a, korisnici će morati biti dio WhatsApp Beta programa na iOS platformi kako bi imali pristup verziji aplikacije za iPad.

WhatsApp donosi pejzažni način rada i još toga

Trenutno je beta verzija za iOS označena brojem 23.19.1.71. Osim toga, dijeljeni su i snimci zaslona koji prikazuju izvorno sučelje WhatsApp aplikacije za iPad. Ono ima sličan dizajn podijeljenog zaslona kao i Windows i Mac aplikacije, s alatima za chat, postavkama, pozivima i statusom smještenim na donjoj lijevoj alatnoj traci.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ prikazuje svoju ljepotu uoči sutrašnjeg predstavljanja

Kako biste koristili WhatsApp na iPadu, preduvjet je imati instaliranu WhatsApp Beta aplikaciju na iPhoneu i iPadu. Nakon što otvorite WhatsApp na iPhoneu, odaberete povezivanje uređaja i skenirate QR kod koji se prikazuje na iPadu korištenjem instant messengera.

WhatsApp pruža mogućnost prijenosa povijest razgovora putem QR koda

Kada se proces povezivanja dovrši, korisnici mogu koristiti WhatsApp na iPadu bez potrebe da im je iPhone neprekidno spojen na internet. Interesantno je napomenuti da WhatsApp za iPad funkcionira na način sličan pratiteljskom načinu rada, što korisnicima omogućava i povezivanje njihovih Android uređaja s iPadom. WhatsApp će sinkronizirati chatove na svim uređajima.

tekst1sl1

Unatoč očekivanim prednostima, WABetainfo napominje da verzija WhatsApp aplikacije za iPad ima ograničenu funkcionalnost, slično kao i izvorna Mac aplikacija. Korisnici će biti uskraćeni za mogućnost dijeljenja lokacije uživo ili objavljivanja ažuriranja statusa, no očekuje se da će ove funkcionalnosti biti dostupne u budućim nadogradnjama.

Samsungovi ambiciozni planovi za telefoto kamere od 200 MP: hoće li postati novi standard?

Nažalost, još uvijek nemamo informacije o datumu stabilnog izlaska WhatsAppa za iPad. No, bez sumnje, kada aplikacija postane dostupna za preuzimanje na App Storeu, korisnici će je s oduševljenjem dočekati. Unatoč tome, još će neko vrijeme proći dok ne dobijemo konačnu verziju aplikacije, a mi ćemo vas redovito obavještavati o svim novostima.

tekst2naslovna 3

Ovaj korak znači završetak iokvira nedostupnosti WhatsApp servisa na Appleovoj platformi, a njegovi će korisnici sigurno biti sretni što će konačno moći iskoristiti ovu popularnu komunikacijsku aplikaciju na svojim iPad uređajima. Slijedeći stalnim ažuriranjima i inovacijama, WhatsApp će i dalje ostati među prvima na listi odabira kada je u pitanju servis za komunikaciju. Slažete li se s nama?

Najčitanije