Banner
cc1 7

Xiaomi HyperOS otkrio arhitekturu – razvoj krenuo 2010. godine

Dugo očekivane glasine i nagađanja o Xiaomijevom HyperOS-u napokon postaju stvarnost. Tvrtka je službeno otkrila arhitekturu svoje nadolazeće platforme, a to bi moglo označiti početak nove ere u svijetu mobilnih operativnih sustava.

Dugo očekivane glasine i nagađanja o Xiaomijevom HyperOS-u napokon postaju stvarnost. Tvrtka je službeno otkrila arhitekturu svoje nadolazeće platforme, a to bi moglo označiti početak nove ere u svijetu mobilnih operativnih sustava.

Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro donose benchmark rezultate testiranja

HyperOS, koji je temeljito razvijan tijekom niza godina, bit će službeno predstavljen na događaju posvećenom seriji Xiaomi 14 u Kini, zakazanom za 26. listopada. Ovaj korak donosi uzbudljivu perspektivu za ljubitelje Xiaomi uređaja i one koji prate razvoj mobilne tehnologije.

NASLOVNA

Tvrtka nije čekala službenu najavu događaja kako bi podijelila svoj napredak u razvoju HyperOS-a. Xiaomi je danas podijelio informacije o arhitekturi ovog novog operativnog sustava, dajući nam uvid u njegovu složenu strukturu i potencijalne prednosti.

Snapdragon 8 Gen 3 na tržište dolazi 26.10.2023.

HyperOS će, prema Xiaomijevim izjavama, imati pet različitih slojeva. Prvi sloj predstavlja hardver, a na njega se nadograđuje kernel sloj. Ovdje treba napomenuti da će HyperOS koristiti i Linux i Vela kernele.

1 19

Vela je Xiaomijeva IoT (Internet of Things) platforma, temeljena na NuttX RTOS (Real-Time Operating System). Dakle, treći sloj sustava će uključivati usluge i okvire iz Android operativnog sustava, ali će varirati ovisno o vrsti uređaja.

Xiaomi 13T, 13T Pro i lepoglavska čipka

Na primjer, pametni telefoni i tableti će koristiti Linux i Android, dok će IoT uređaji koristiti Vela. Bez obzira na razlike u trećem sloju, svi će sustavi nositi zajedničko ime – HyperOS, slično kao što Huawei promovira svoj HarmonyOS.

2 15

Četvrti sloj je HyperConnect, što će omogućiti različitim uređajima komunikaciju, čak i ako koriste različite treće i druge slojeve. Konačno, peti sloj se sastoji od aplikacija, što predstavlja vrhunac korisničkog iskustva.

Xiaomi HyperOS na dostupnim fotografijama

Vrijedno je napomenuti da Xiaomi nije izričito spomenuo korištenje Google Mobile Services (GMS) u trećem sloju HyperOS-a, ali je vjerojatno da će pametni telefoni i tableti koji se prodaju izvan Kine sadržavati ovu komponentu kako bi omogućili pristup Googleovim uslugama i aplikacijama.

1 18

Razvoj HyperOS-a nije bio trenutačan, već je zahtijevao mnogo godina istraživanja i rada. Službena povijest kreće se unatrag 13 godina, počevši s lansiranjem prve verzije MIUI-a 2010.

Xiaomi 14 značajke na promo materijalu

No, duboko istraživanje i razvoj HyperOS-a započelo je prije 7 godina, s početkom Xiaomi Vela platforme 2017. Svi ovi napori ukazuju na ozbiljnost i predanost Xiaomija u stvaranju konkurentnog operativnog sustava koji će zadovoljiti potrebe njihovih korisnika.

4 8

Očekuje se da će HyperOS donijeti revoluciju u Xiaomi ekosustavu, omogućavajući bolju integraciju i interakciju između različitih uređaja. To bi moglo rezultirati poboljšanim performansama, većom sigurnošću i boljim korisničkim iskustvom na svim uređajima koji koriste HyperOS.

Xiaomi pozdravlja MIUI i donosi HyperOS – prvi na redu je Xiaomi 14

S predstavljanjem HyperOS-a sve bliže, očekuje se da će se otkriti još više informacija o mogućnostima ovog operativnog sustava i kako će se implementirati na Xiaomijevim uređajima.

2 16

U svakom slučaju, ovo je korak prema budućnosti mobilnih operativnih sustava i obećava inovacije koje bi mogle promijeniti način na koji koristimo svoje pametne uređaje.

Najčitanije