huawei
10 1

Huawei ponovno u problemu – SMIC kršio izvozna pravila

Ministarstvo trgovine Sjedinjenih Država istražuje potencijalno nezakonitu nabavu američkih alata od strane SMIC-a za proizvodnju Kirin 9000S čipa, što dodatno pojačava napetosti u trgovinskim odnosima između SAD-a i Kine te postavlja pitanja o sigurnosti i trgovinskim pravilima u globalnoj tehnološkoj industriji.

Ministarstvo trgovine Sjedinjenih Država istražuje moguće nezakonito ponašanje tvrtke Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) u vezi s nabavom američkih alata za proizvodnju Kirin 9000S čipa.

Huawei predstavio Nova 12 modele globalnom tržištu

Alan Estevez, visoki dužnosnik u Ministarstvu trgovine, izjavio je da postoji potencijalno kršenje izvoznih pravila od strane proizvođača čipova, ali situacija još uvijek nije konačno procijenjena.

nn 1

Ova najava uslijedila je nakon saslušanja u Kongresu ranije ovog tjedna te izvješća da administracija predsjednika Bidena razmatra mogućnost zabrane za još četiri proizvođača čipova, među kojima je i SMIC, dobavljač 7nm FinFET SoC-a za Huawei, vodećeg proizvođača telefona kao što su Huawei Mate 60 Pro, nova 12 i drugi uređaji koji koriste Kirin 9000S čipset.

Huawei Band 9 u javnost dospio i prije predstavljanja s cijenom od 59€

Odluka da se proizvede Kirin 9000S čipset unatoč američkim zabranama označava složenost globalnog tržišta i suprotstavljanje interesima Sjedinjenih Država i Kine.

10 1

Huawei Mate 60 Pro i drugi uređaji koji koriste ovaj čipset postali su simbol kineskog tehnološkog napretka i oživljavanja unatoč naporima Washingtona da ograniči rast kineskih tehnoloških tvrtki. Reuters izvještava kako Huawei odbija komentirati ovo pitanje, što dodatno pojačava napetosti i tajnovitost oko situacije.

Huawei P70 donosi 1″ senzor kamere

Alan Estevez ističe kako, iako ne može otkriti detalje eventualnih istraga koje su u tijeku ili se možda tek trebaju provesti, njihov tim dijeli zabrinutost da je SMIC koristio američke alate za proizvodnju čipseta s 5G mrežom.

TEKST1SL6 3

Ova situacija dodatno komplicira odnose između SAD-a i Kine te postavlja pitanja o sigurnosti i trgovinskim pravilima u kontekstu globalne tehnološke industrije.

Huawei i BAIC u travnju donose električnu limuzinu

Istraživanje Ministarstva trgovine predstavlja samo jedan segment šireg sukoba između SAD-a i Kine koji uključuje trgovinske tarife, tehnološke sankcije i geopolitičke tenzije.

TEKST1SL7 2

Zabrana ili ograničenje na proizvode kao što su čipovi ima potencijal ozbiljno utjecati ne samo na pojedinačne tvrtke već i na globalni lanac opskrbe i tehnološki napredak.

Huawei najavljuje probnu verziju Harmony OS-a za korisnike u Kini

Ovakva istraživanja i potencijalne sankcije postavljaju pitanje uloge tehnoloških tvrtki u međunarodnim odnosima i njihovu odgovornost prema nacionalnim i međunarodnim propisima.

TEKSTSL8

S druge strane, za tvrtke poput SMIC-a i Huaweija, suočavanje s američkim sankcijama može potaknuti razvoj domaćih tehnoloških kapaciteta i smanjiti ovisnost o stranim dobavljačima.

Huawei licencira patente s Amazonom i Vivom

Konačna odluka Ministarstva trgovine SAD-a bit će od presudne važnosti za budućnost odnosa između SAD-a i Kine te za tržište globalne tehnološke industrije.

Huawei Pocket 2: Povratak kralja kompaktnosti s vodootpornošću i kamerama na višoj razini

Utvrđivanje je li SMIC zaista prekršio izvozna pravila i koje će biti posljedice tog postupka imaće dalekosežne implikacije na trgovinu, tehnološki razvoj i geopolitičke odnose.

Huawei donosi 10″ trostruko sklopivi pametni telefon / tablet

S obzirom na složenost situacije, očekuje se pažljivo i temeljito postupanje relevantnih agencija kako bi se osigurala pravedna i stabilna trgovinska okolina.

Najčitanije