Banner
HMS ecosystem image2 final

Huawei HMS ekosustav rekordno u 2022.

Huawei se pohvalio brojkama HMS ekosustava, koje su zaista dobre. Realno, Huawei je napravio ono što su svi mislili da je nemoguće - napravio je dobru alternativu Google aplikacijama i ekosustavu.

Huawei, globalna tehnološka tvrtka, iznimno je zadovoljna nikad boljim rezultatima i brojnim prekretnicama u poslovanju HMS ekosustava tijekom 2022. godine.

Huawei rast HMS ekosustava u 2022. pripisuje kontinuiranim inovacijama koje su potaknule AppGallery da postane jedna od tri najbolje globalne trgovine aplikacija i portal za besprijekorna korisnička iskustva u svim scenarijima i na svim uređajima za milijune Huawei korisnika.

Među značajnim markerima širenja HMS-ova ekosustava u 2022. navode sljedeće:

WebSummit AG Growth

 • AppGallery sada ima preko 580 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika (MAU) diljem svijeta – povećanje od 16% u odnosu na 3. tromjesečje 2020., a MAU Quick Apps sada premašuje 160 milijuna.
 • Broj aplikacija koje se mogu preuzeti iz AppGalleryja na HMS pametne telefone porastao je 147% u odnosu na prethodnu godinu.
 • Više od 220 000 aplikacija integrirano je s HMS Core diljem svijeta; više za 120% u odnosu na treće tromjesečje 2020. godine
 • AppGallery je omogućio više od 432 milijarde distribucija aplikacija u 2021. godini, skok od 12,5% u odnosu na 2020. i 96% u usporedbi s 2019.
 • Broj registriranih programera koji rade s HMS-om diljem svijeta porastao je za 200% od trećeg tromjesečja 2020., ukupno na sadašnjih 6 milijuna.
 • Huawei Mobile Services pokriva 8 glavnih regionalnih centara i 15 podatkovnih centara, pokrivajući više od 170 zemalja/regija diljem svijeta.
 • HUAWEI ID, potpuno siguran pristupnik za prijavu na sve Huawei usluge uključujući AppGallery, HUAWEI Health i HUAWEI Cloud sada ima više od 400 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika. HUAWEI ID osigurava da su osobni podaci korisnika potpuno zaštićeni bilo da preuzimaju aplikacije, upravljaju s više uređaja, kopiraju podatke itd.
 • Petal Search, HMS-ova tražilica, sada ima značajku koja korisnicima omogućuje pretraživanje informacija putem teksta te vizualnog i glasovnog povezivanja s više od 3000 partnera ekosustava.
 • S brojem aktivnih mjesečnih korisnika koji sada premašuju 40 milijuna, Petal Maps, popularni navigacijski alat, upravo je izbacio nova ažuriranja koja uključuju AR navigaciju za hodanje, dijeljenje lokacije u stvarnom vremenu i sustav rasta korisnika, koji stvara impresivnije i realističnije iskustvo karte za korisnike.
 • HUAWEI Assistant postigao je više od 260 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika do rujna ove godine, pružajući korisnicima praktične usluge SmartCare Cards te putne, gradske, kupovne i financijske usluge.
 • Globalne usluge pretraživanja za 310 milijuna korisnika sada pruža HUAWEI AI Search, povezujući ih s lokalnim, mrežnim i globalnim informacijama u više od 170 zemalja i regija.

HUAWEI Ads postaju sve zapaženiji među developerima

WebSummit HMS apps beyond Ads

Još jedno područje HMS ekosustava koje je doživjelo značajan rast u 2022. su HUAWEI Ads, komercijalna platforma koja omogućuje programerima i oglašivačima targetiranje  više od 730 milijuna korisnika Huawei uređaja. I ne samo to, Huawei blisko surađuje sa svojim partnerima kako bi im pomogao što bolje unovčiti aplikacije i osmisliti promocije koje potiču veći angažman s korisnicima.

HUAWEI Ads platforma se može pohvaliti sa sljedećim podacima:

 • Rast broja oglašivača povećao se 9 puta u periodu od 2020., sve do 2000+ oglašivača u više od 200 oglašivačkih industrija u 2022.
 • Rast broja izdavača povećao se 4 puta u istom razdoblju na ukupno 360.000+ izdavača.
 • Svaki dan zaprimi se 4 milijarde zahtjeva za oglase, a očekuje se da će broj porasti za 400% tijekom 2023.
 • 49 000 aplikacija diljem svijeta integrirano je s Ads Kits.
 • 40% ukupnog prometa HUAWEI oglasa dolazi iz Europe.
 • Ključna prednost HUAWEI Ads je što može poslovati s bazom od 730 milijuna globalnih mjesečno aktivnih korisnika. Ovo oglašivačima omogućuje precizno ciljanje informacija o korisnicima putem više kanalnog oglašavanja koje pokriva cijeli korisnički tok (AppGallery, Display, Search Ads). Uz to, zahvaljujući oglasnim SDK-ovima, HUAWEI oglasi mogu raditi putem aplikacija trećih strana i mreža trećih strana, što omogućuje pristup bilo kojem Android uređaju.

HMS Core 4.0

“AppGallery je uvijek bio okosnica naše HMS strategije. Tijekom prošle godine brzo smo proširili broj aplikacija integriranih s HMS Core u našoj trgovini, a povrh toga povećali smo kvalitetan promet za druge ključne usluge kao što su Petal Search, Petal Maps, HUAWEI Assistant, AI Search i naš HUAWEI Browser,” rekao je Jaime Gonzalo, potpredsjednik Huawei Mobile Services Europe.

“Zajedno s HUAWEI oglasima, ovi su elementi ključni za naš zdravi međusobno povezani HMS ekosustav. Osmišljeni su da rade u optimalnoj sinergiji kako bi podržali poslovanje naših razvojnih partnera i pružili nezaboravno i ugodno iskustvo milijunima korisnika svaki dan. A ovo je samo početak, jer ćemo nastaviti graditi na kvaliteti našeg inovativnog pristupa.”

U Europi, poslovna vizija za Huawei Mobile Services (HMS) kombinacija je inovativnih uređaja i ekosustava suradnje. To je vješto ilustrirano u nedavnom lansiranju pametnih telefona serije Mate 50 Pro i nova 10 koji se oslanjaju na višestruke usluge koje podržava HMS ekosustav.

U Huawei AppGallery tijekom studenog stigle mnoge nove aplikacije 1

Uz to, HUAWEI Health, koji sada opslužuje više od 400 milijuna korisnika diljem svijeta, koristi mogućnosti sinkronizacije za dijeljenje podataka o vježbanju s raznim fitness aplikacijama dostupnim iz AppGalleryja. Samo aplikacija HUAWEI Health ima 97 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika što je porast od 17%, u odnosu na prethodnu godinu.

Više od 13 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika, što je u porastu za 20% u odnosu na prethodnu godinu, koristi je za praćenje svojih sportskih aktivnosti, dok je 16 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika, što je porast od 17%, u odnosu na prethodnu godinu, koristi za analizu obrasca spavanja, Naposljetku, 26 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika koristi HUAWEI Health za svoje opće zdravlje, što porast od 17% u odnosu na prethodnu godinu.

Rast HMS-a također odražava širenje i branda Huawei u protekloj godini. Huawei, koji se trenutno procjenjuje na 71,2 milijarde dolara, doživio je globalni rast vrijednosti brenda od više od 28% na godišnjoj razini. Ovo je poguralo Huawei do devetog mjesta na ljestvici Global 500 brandova, prema BrandFinanceu.

Nagradivana aplikacija Moovit odsad dostupna hrvatskim korisnicima u Huawei AppGallery trgovini 3

Tvrtka je uložila 17,5 milijardi eura u istraživanje i razvoj što ju je dovelo do br. 1 u rangu prijava patenata i učinilo je Huawei vodećim podnositeljem zahtjeva za patente u Europi 2019. i 2020. godine.

O AppGallery

AppGallery je pametan i inovativan ekosustav koji programerima omogućuje stvaranje jedinstvenih aplikacija i iskustava za potrošače. Jedinstven HMS Core omogućuje integraciju aplikacija na različitim uređajima, pružajući više pogodnosti i bolje korisničko iskustvo – što je dio šire “1+8+N” Huawei strategije.

Vizija iza AppGallery platforme je učiniti ju otvorenom i inovativnom platformom za distribuciju aplikacija koja je dostupna potrošačima, a u isto vrijeme strogo štititi privatnost i sigurnost korisnika, pružajući im jedinstveno i pametno iskustvo. Kao jedna od tri najbolje trgovine aplikacija na globalnoj razini, AppGallery nudi širok izbor globalnih i lokalnih aplikacija u 18 kategorija uključujući navigaciju i prijevoz, vijesti, društvene medije i još mnogo toga.

AppGallery je dostupan u više od 170 zemalja i regija s više od 580 milijuna mjesečno aktivnih korisnika diljem svijeta. Huawei je dosad sklopio partnerstvo sa 6 milijuna programera diljem svijeta, a 2021. godine ukupna distribucija aplikacija iz AppGalleryja dosegla je 432 milijarde puta s povećanjem od 12% u odnosu na prethodnu godinu.

Najčitanije