Banner
tekst1naslovna

Google Pixel Fold biti će ljutiti rival Samsung Galaxy Z Fold 5 modelu

Google Pixel Fold bit će predstavljen (ljetni mjeseci) u isto vrijeme kada i Samsung Galaxy Z Fold 5. Dali Google Pixel Fold može konkurirati Galaxy Z Fold 5 sklopivom telefonu i gdje je u toj priči Apple? Odgovore donosimo u članku.

Iako smo tek nekoliko dana zakoračili u novu 2023. godinu, čini se kako će upravo ova godina biti poprilično zanimljiva kada su u pitanju sklopivi pametni telefoni.

Realme GT Neo 5 imati će brzo punjenje od 240W

Jer osim nove generacije Samsung sklopivih modela (zasigurno će to biti Z Flip / Fold 5 modeli), još će jedan proizvođač doći na navedeno tržište.

tekst1sl1

Riječ je o tvrtki Google koja bi „napokon” ove godine mogla predstaviti svoj prvi sklopivi pametni telefon jednostavnog naziva: „Google Pixel Fold”.

Samsung Galaxy S23 modeli dolaze sa minimalno 256GB

Iz samog imena vrlo se jednostavno može zaključiti kako je riječ o konkurentu aktualnom Samsung Galaxy Z Fold modelu, odnosno trenutno aktualnoj Galaxy Z Fold 4 izvedenici.

tekst1sl2

Dok predstavljanje bude došlo na red, čini se kako će to biti srpanj, kolovoz i Samsung će tada (okvirno) predstaviti „svojeg konja za trku”. Tada bi se tržištu trebali predstaviti Samsung Galaxy Z Flip 5 i Samsung Galaxy Z Fold 5 modeli, koji će naslijediti aktualne Galaxy Z Flip 4 / Galaxy Z Fold 4 modele.

Google Pixel Fold – prikazan na renderima, tržište ga očekuje u svibnju 2023.

Dok će se jedne strane Google Pixel Fold i Samsung Galaxy Z Fold 5 biti ljutiti rivali i žestoka konkurencija, s druge će strane Samsung proizvoditi zaslone za nadolazeći Pixel Fold sklopivi pametni telefon.

Prema glasinama Google Pixel Fold posjedovat će 7,6” OLED zaslon (sklopivi) koja će proizvesti „Samsung Display” a onaj vanjski zaslon bit će također iz okrilja Samsung proizvođača i to OLED pri veličini 5,6”.

Kako EMUI 13 brine o sigurnosti i privatnosti?

Ipak šuška se kako neće biti riječ o najnovijoj tehnologiji, što je i očekivano jer će Samsung ono „najbolje” ostaviti za sebe odnosno za implementaciju unutar Samsung Galaxy Z Fold 5 modela.

tekst1sl3

Ostale značajke i specifikacije govore kako će Google Pixel Fold dolaziti pokretan Tensor G3 čipom te isto tako imati vrhunske elemente korištenja i obrade (služenja) umjetnom inteligencijom.

Samsung One UI 5.1 bit će predstavljen sa Galaxy S23 modelima

Upravo bi ta umjetna inteligencija trebala dobiti u svakom elementu pametnog telefona neki „dio” počevši od obrade fotografije, do obavljanja nekih radnji i zadataka ili jednostavno vođenja brige da sve „protekne u najboljem redu” kada korisnik igra običnu mobilnu igru.

tekst1sl4

Iako sam Google još nije osobito naveo i potvrdio očekuje se kako će Tensor čip (treće generacije) u mnogo višoj mjeri koristiti umjetnu inteligenciju, nego li je to slučaj kod Tensor G2 čipa.

NETFLIX, DISNEY+ ili HBOMAX u AppGalleryu

Google Pixel Fold je u suštini „Pixel” samo što se može sklopiti. Po pitanju softverske strane priče tada će već na tržištu biti aktualan Android 14 pa se očekuje kako će isti pokretati Google Pixel Fold.

tekst1sl5

Naravno u malo „drugačijem” izdanju, bit će riječ o Android 14L inačici, odnosno verziji mobilne platforma koja je dodatno prilagođena za sklopive uređaje.

Samsung promo fotografije dostupne za Galaxy S23+ i Galaxy S23 Ultra

Ovo su otprilike za sada sve glasine koje su dostupne a bit će svakako zanimljivo za ispratiti Google I/O 2023. gdje će nešto više biti rečeno o Android 14L ali i o samom nadolazećem Google Pixel Fold sklopivom pametnom telefonu.

tekst3naslovna 3

Ne možemo se jednostavno a da se ne zapitamo: „Što Apple još uvijek čeka? I gdje je taj sklopivi iPhone, kada smo vidjeti kako iPhone V „dobro izgleda”, što Apple više čeka?

Najčitanije