Banner
tekst2naslovna

Google integrira „AI tehnologiju” unutar svojih servisa

Google je započeo s procesom integracije umjetne inteligencije (AI) unutar svojih servisa i usluga. Prvi na udarcu jesu Gmail i GDrive.

Nakon što je Microsoft predstavio novu Bing tražilicu sa ChatGPT značajkom, konkurentski Google najavio je svoj „korak”. Ovo nemojte miješati s onim pokušajem da Google nešto slično napravi s Google tražilicom integrirajući sličnu tehnologiju – pa je sve neslavno propalo.

Google Pixel 8 i Pixel 8 Pro vraćaju „manje” zaslone – CAD renderi dostupni

Ovo je sada „drugi par rukavica” i Google zaista ima ozbiljne namjere s time. Radi se o umjetnoj inteligenciji. Upravo će ona uskoro „umiješati svoje prste” pri Google servisima.

tekst2sl1 2

Gdje u prvom redu mislimo na Gmail, GDrive – u beta izvedbi. Odnosno korisnicima Workspace sučelja u potpunoj izvedbi. Korisnici će moći koristiti značajke umjetne inteligencije pri odgovaranju na poruke, stvaranju bilješki, lektoriranju napisanih tekstova unutar „Doc” servisa.

Huawei i Avatr „osnažili” suradnju – tržište očekuje limuzinu Avatr 12

Ovo je samo početak ono što Google ima u planu a dotiče se integracije „umjetne inteligencije” unutar Google servisa i usluga. Ističe se kako će Google ovom tehnologijom i njezinim mogućnostima svojim korisnicima da što bolje i kvalitetnije koriste značajke umjetne inteligencije.

tekst2sl2

Dakle prisutnost AI tehnologije unutar Google servisa je tu samo da „pomogne” prilikom kreiranja (i stvaranja) novog sadržaja a nikako ne da otme zadatke koje korisnici svakodnevno rade pomoću ovih alata.

Google Pixel Fold – snimljen uživo

Google će kasnije ovog mjeseca dodatno navesti koje planove ima s implementacijom umjetne inteligencije unutar svojih servisa i usluga za što smo sigurni kako će nekih od „planova” biti i više nego zanimljivi.

tekst4naslovna 1

Iz Google tabora ističu da im je u cilju kako bi sve veći broj korisnik koristio sve više AI značajke. Jer jedino tako bi AI postao sve više usavršeniji te ne bi nekada davao „glupe odgovore” korisnicima.

PlayStation 6 dolazi 2027. – donoseći početak „kraja” kultne konzole

Naravno AI nije još na razini nepogrešivosti, odnosno prilikom njegova korištenja mora se imati na umu da ponekad njegovi odgovori i neće baš biti na razini koje očekujemo.

tekst2naslovna

Mnogi ljudi pa i internetska zajednica je u strahu kako će umjetna inteligencija (AI) uzeti posao – odnosno uzeti „kruh iz usta” kreatorima internetskog sadržaja.

Motorola Razr 4 (2023.) prvi puta na fotografiji

Jer nije slučajno više da umjetna inteligencija napiše „dobar” članak na neku temu ili napiše neki školski sastavak. Odnosno samo je „nebo granica” kada je u pitanju umjetna inteligencija.

tekst3naslovna

Naravno u rukama „giganta” poput Google platforme, možemo samo maštati što će nas to kao rezultat dočekati za neko određeno razdoblje. Sigurni smo kako će uskoro „AI” biti dostupan i na YouTube platformi jer kada jednom Google „krene”, on se ne zaustavlja tako lako.

Samsung Galaxy Z Fold 5 – korak unatrag kada su kamere u pitanju

Kako smo i rekli kasnije ovog mjeseca Google planira reći više „detalja” te započeti s testiranjem unutar „zatvorenog kruga”. Nakon što se proces testiranja pokaže uspješnim možemo očekivati dolazak „AI tehnologije” i na globalno razinu. Ali to bi tek tamo 2024. tvrdili da će se ostvariti, jer će prvo Google svoje AI značajke omogućiti na domaćem terenu.

Najčitanije