Banner
IFA 2023 Samsung 07

Galaxy Z serija obara rekorde prodaje

Samsung Electronics se pohvalio kako su u Europi rekordni rezultati prodaje Galaxy Z Flip5 i Galaxy Z Fold5 uređaja nadmašili svoje prethodnike. 

Očekivano. Tržišni lider sklopivih mobitela, koji je de facto izumio i popularizirao klasu jest Samsung.

Ti mobiteli su sve pouzdaniji i sve atraktivniji širem krugu korisnika, posebice Z Flip5 koji je dobio i upotrebljiv ekran s vanjske strane te gapeless sklapanje.

Test očekujte uskoro, pogledajte do tada kako ide prodaja istih: 

“Naši najnoviji preklopni uređaji prodaju se velikom brzinom. Zapravo, godišnja prodaja naših preklopnih uređaja nadmašila je Note seriju u Europi”, rekao je Benjamin Braun, direktor marketinga tvrtke Samsung Europe, na konferenciji za medije koja je održana, 31. kolovoza, u sklopu IFA 2023 sajma u Berlinu. 

Galaxy Z Flip5 i Z Fold5 1

Na dan, 11. kolovoza, tvrtka Samsung objavila je dostupnost Galaxy Z Flip5 i Galaxy Z Fold5 pametnih telefona u 38 zemalja diljem Europe. Od njihovog službenog predstavljanja, ovi preklopni uređaji pokazali su solidne prodajne rezultate, nadmašivši one od prethodne generacije. 

Veliko predstavljanje i uspjeh novih preklopnih pametnih telefona na europskom tržištu odražava sve veći zamah za njihov prelazak u mainstream kategoriju.

Stručnjaci iz industrije također predviđaju da će godišnji volumen prodaje preklopnih uređaja tvrtke Samsung, uključujući Galaxy Z Flip5 i Z Fold5, ove godine premašiti granicu od 10 milijuna jedinica.

Galaxy Z Flip5 i Z Fold5 2

U Europi, omjer prodaje između Galaxy Z Flip5 i Z Fold5 pametnih telefona iznosi oko 7:3. Po pitanju boja, kod Galaxy Z Flip5, grafitna i menta zelena imale su veliku prednost kod korisnika, dok su kod Galaxy Z Fold5 bile popularne fantomska crna i ledeno plava.   

Galaxy Z Flip5 hvaljen je zbog svog senzualnog dizajna i nadograđenog Flex Window vanjskog zaslona koji je 3.78 puta veći nego na prethodnoj generaciji.

Samsung Galaxy Z Flip5 5

Konkretno, FlexCam opcija osvojila je korisnike u Europi, nudeći im svestrano iskustvo kamere – karakteristično za preklopne uređaje. Galaxy Z Fold5 donosi moćne opcije za produktivnost koje, uz Taskbar i S Pen olovku, unaprjeđuju multitasking iskustvo.

S najtanjim i najlakšim dizajnom među svim Galaxy Z Fold serijama do sad i uz smanjenje težine od 10 grama, Samsung je svjedočio pozitivnoj reakciji korisnika na Z Fold5 na europskom tržištu.

Najčitanije