Banner
4 20

Golf: prošlost, sadašnjost ali i budućnost

Golf, ikonični model Volkswagen-a, koji je 1974. revolucionirao automobilsku industriju, uskoro će doživjeti novo električno osvježenje. Najavljena deveta generacija Golfa, planirana za 2024. godinu, obećava posljednju benzinsku verziju prije potpune elektrifikacije.

Godina 1974. pamti se po jednom od najvažnijih trenutaka u povijesti automobilske industrije – predstavljanju Golfa od strane Volkswagen-a. Ovaj događaj označio je revoluciju, zamijenivši voljeni model Bube s nečim sasvim novim – Golfa.

Xiaomi SU7 predstavljen – tržište električnih automobila dobiva “opasnog igrača”.

Sa svojim prednjim pogonom i svestranim dizajnom, Golf je brzo osvojio srca ljubitelja automobila širom svijeta. Sada, dok se približava svojoj 50. godišnjici, Golf se sprema za još jedan ključni trenutak u svojoj povijesti.

1 49

U svega nekoliko tjedana, Volkswagen obećava svjetsku premijeru osvježenja Golfa srednje dobi. Ovaj model, koji će biti predstavljen 2024. godine, bit će poseban jer će još uvijek imati verziju s benzinskim pogonom.

Volkswagen Grupa usklađuje se s Teslinim standardom punjenja

Međutim, istovremeno se najavljuje da će ovo biti posljednja generacija s takvom opcijom, jer je deveta generacija Golfa, zakazana za 2030. godinu, namijenjena potpuno električnom pogonu.

2 38

Osvježenje za 2024. godinu donosi niz poboljšanja koja će obuhvatiti sve, od vanjskog izgleda do pogonskih sklopova i infotainment sustava. Volkswagen se suočava s izazovom zadržavanja značajnog tržišnog udjela, a ova nadogradnja ima za cilj ispunjenje očekivanja potrošača na svim ključnim područjima.

Renault 5 E-Tech Electric premijeru ima u Ženevi 2024. godine

Unatoč šutnji tvrtke o konkretnim detaljima nadolazećeg osvježenja, entuzijasti s nestrpljenjem iščekuju povratak e-Golfa, koji je u mirovini od 2021. godine.

3 33

Thomas Schafer, šef marke Volkswagen, već je najavio da tvrtka neće ulagati u novu generaciju motora s unutarnjim izgaranjem za Golf nakon završetka trenutne verzije.

VW Golf 9 isključivo kao električni model – kraj za Golf kakvog znamo?

Ova odluka jasno odražava snažan pomak Volkswagen-a prema isplativom razvoju električnih vozila. Osim toga, ističe se plan tvrtke da postigne impozantnih 80% udjela u prodaji električnih vozila u Europi i 55% u Sjevernoj Americi do 2030. godine. Ovaj ambiciozni cilj usmjeren je na prilagodbu identiteta marke s promjenama u globalnoj automobilskoj industriji.

4 20

Iako su se pojavila nagađanja o umirovljenju kultnog imena Golf, Volkswagen ima strategiju očuvanja ovog brenda u svijetu električnih vozila. Schafer je najavio da će budući električni model, koji će nositi ime Golf, vjerojatno biti predstavljen do 2028. godine.

Nissan se u potpunosti okreće električnim automobilima

Ova odluka ima ključnu ulogu u očuvanju vrijednosti marke povezane s imenom Golf, koju prepoznaju milijuni entuzijasta širom svijeta.

tekst1naslovna

Uz to, koncept ID.2all, inspiriran dizajnerskim naslijeđem Golfa, trenutno je u fazi pripreme i očekuje se da će krenuti u proizvodnju 2026. godine.

Nissan Hyper Punk Concept – automobil budućnosti

Ovaj koncept uključuje vizualne elemente iz prethodnih verzija Golfa i vjerojatno će biti dio linije ID.Golf koja se razvija. Iako točan naziv ostaje neizvjestan, jasno je da će povezanost s markom Golf nastaviti, iskorištavajući trajnu popularnost i prepoznatljivost ovog legendarnog modela.

tekst1sl6

Volkswagen tako planira proširiti svoje prisustvo u električnom carstvu lansiranjem 10 novih električnih modela do 2026. godine, čime dodatno jača svoju poziciju u budućnosti mobilnosti. Ovaj ambiciozan plan odražava Volkswagenovu predanost inovacijama i prilagodbi brzim promjenama u automobilskoj industriji.

Najčitanije