Banner
ff 1

iPhone 17 Slim – “novi” Plus model

Premda smo još daleko do iPhone 17 predstavljanja (rujan 2025.), mi se volimo osvrnuti na glasine.

Iako je lansiranje Appleove serije iPhone 16 još uvijek nekoliko mjeseci daleko, već su počele kružiti glasine o nadolazećoj seriji iPhone 17, koja se očekuje u jesen sljedeće godine.

Apple predao patent za iPhone Flip

Analitičar Jeff Pu iz Haitong International Securities podijelio je u svojoj bilješci za investitore da će serija iPhone 17 donijeti osvježeni dizajn, uključujući manji Dynamic Island.

ff 2

Očekuje se da će standardni model iPhone 17 imati zaslon od 6,1 inča, dok će model iPhone 17 Pro imati nešto veći zaslon od 6,3 inča, a iPhone 17 Pro Max impresivan zaslon od 6,9 inča.

Apple Watch Ultra 3 – hardverski ništa novo

Interesantno je da se model koji se dosad nazivao “Plus” preimenuje u “iPhone 17 Slim” s zaslonom od 6,6 inča, sugerirajući da bi mogao biti najtanji u liniji, što bi moglo predstavljati atraktivan prodajni argument.

6

Pu također napominje da će modeli iPhone 17, 17 Slim i 17 Pro imati aluminijske okvire, dok će samo iPhone 17 Pro Max biti opremljen okvirom od titana, ukazujući na složeniji i možda robustniji dizajn za ovaj vrhunski model.

Apple vs. EU: Od Svibnja odobrava NFC plaćanje i izvan Apple Pay-a

U pogledu performansi, iPhone 17 i 17 Slim bi trebali biti opremljeni s A18 ili A19 čipom i 8 GB RAM-a, dok će verzije Pro i Pro Max koristiti napredniji A19 Pro čip i imati 12 GB RAM-a. Za usporedbu, modeli iPhone 15 i 15 Plus su opremljeni s 6 GB RAM-a, dok su Pro verzije imale 8 GB. Prema Puovim riječima, cijela linija iPhone 16 će standardizirati 8 GB RAM-a prije nego što serija iPhone 17 Pro prijeđe na 12 GB.

4 23

Što se tiče kamere, svi četiri modela iPhone 17 će navodno imati prednje kamere od 24 MP, što je značajno povećanje u odnosu na trenutne modele koji koriste 12 MP kamere.

iPhone 16 serija – ovo je povratak u prošlost (modeli pred nama)

Pu dalje tvrdi da će iPhone 17 Pro Max imati suženi Dynamic Island, dok će ostali modeli zadržati trenutni dizajn ove karakteristike. Čini se da Apple planira pozicionirati Pro Max model kao svoju hiper-premium ponudu za sljedeću godinu.

5 2

Ova nova tehnologija “metalens”, koju će integrirati Apple, omogućit će značajno smanjenje veličine senzora za Face ID, čime će se ostvariti manji i efikasniji Dynamic Island.

6 trikova koji vaš iPhone pretvaraju u odličan fotić

Ova inovacija ne samo da povećava funkcionalnost uređaja, već i njegovu estetsku privlačnost, postavljajući Apple još jednom na čelo tehnoloških inovacija u industriji pametnih telefona.

Najčitanije