Banner
3 11

DXOMARK: Huawei Pura 70 Ultra kralj mobilne fotografije

Nije da ovo nismo očekivali ali je ljepo za vidjeti kada jedan telefon dobije takvo priznanje, kao što je dobio Huawei Pura 70 Ultra za kameru.

DXOMARK, proveo je detaljnu analizu kamere Huawei Pura 70 Ultra kako bi ocijenio njene performanse u fotografiranju, snimanju videa i kvaliteti zuma. Ovaj članak pruža uvid u kako se uređaj pokazao u različitim testnim scenarijima, koji su dizajnirani da simuliraju uobičajene uvjete korištenja.

Ključne specifikacije kamere Huawei Pura 70 Ultra:

  • Primarna kamera: 50MP s 1″ senzorom, objektivom promjenjive blende f/1.6-4.0, DualPD autofokusom i stabilizacijom slike pomicanjem senzora.
  • Ultra-široka kamera: 40MP s objektivom blende f/2.2 i QuadPD autofokusom.
  • Telefoto kamera: 50MP s objektivom blende f/2.1, QuadPD autofokusom i OIS stabilizacijom.

Performanse fotografiranja:

Huawei Pura 70 Ultra postigao je impresivne rezultate zahvaljujući svojoj primarnoj kameri opremljenoj velikim 1” senzorom i objektivom s promjenjivom blendom. Ova kombinacija omogućila je iznimnu kreativnu fleksibilnost i prilagodljivost dubine polja, rijetko viđenu u svijetu pametnih telefona.

1 1

Fotografije su prikazivale živopisne boje i izražajan kontrast kada se pregledaju na HDR zaslonu, s širokim dinamičkim rasponom i preciznom izloženošću lica, što je rezultiralo ugodnim portretima. Autofokus kamere bio je brz i pouzdan, a uređaj je uspješno balansirao između smanjenja šuma i očuvanja teksture detalja.

Izazovi u videu:

Iako su performanse videa bile općenito dobre, DXOMARK testeri su zabilježili neke manje probleme kao što su povremeni šum u situacijama slabog svjetla te blage nestabilnosti boja. Stabilizacija videa bila je efikasna, ali su primijećene manje razlike u oštrini između pojedinih kadrova u različitim uvjetima osvjetljenja.

Performanse zuma i makro snimanja:

Huawei Pura 70 Ultra je također impresionirao u kategorijama telefoto i ultra-širokokutnih snimaka, pružajući detaljne slike s efektivnim smanjenjem šuma i dobrim balansom bijele.

2 1

U makro načinu, kamera je koristila široki otvor blende i kratku fokalnu udaljenost telefoto kamere, čime su makro snimke bile detaljne s lijepim kompresijama perspektive.

Zaključak:

Huawei Pura 70 Ultra je, prema DXOMARK testovima, postavio nove standarde u industriji pametnih telefona u pogledu kvalitete kamere. Ovaj model nije samo pokazao izvanredne performanse u osnovnim fotografijama, već i u specijaliziranim načinima kao što su zoom i makro, čime je zasluženo zauzeo mjesto među najboljim uređajima na tržištu.

DXOMARK ističe da Huawei Pura 70 Ultra predstavlja izuzetan izbor za korisnike koji traže vrhunsku kvalitetu slike u raznolikim fotografijama i video scenarijima.

Najčitanije