Banner
tekst1naslovna 7

Europska Unija: Zabrana prodaje benzinaca i dizelaša od 2035.

Europska Unija usuglasila se oko provedbe zakona koji govori kako je od 2035. godine zabrana prodaje automobila s unutarnjim izgaranjem. Odnosno bit će moguće isključivo kupiti električne automobile.

Europska Unija postigla je dogovor koja se i neće baš svidjeti automobilskim divovima – automobilskoj industriji.

tekst1sl1 3

Riječ je o postignutom dogovoru odnosno o zakonu o zabrani prodaje benzinskih i dizelskih motora, sjetimo se kako je tu odredbu prva donijela Kalifornija.

Huawei u suradnji sa Avatr prodaje – Avatr 11 električni automobil

Odnosno motora s unutarnjim sagorijevanjem a nama poznatijim kao motorima osobnih automobila. Sve bi to trebalo stupiti na snagu nakon 2035. godine.

tekst1sl2 10

Što bi značilo kada zakoračimo u 2035. godinu više nećemo moći kupiti (u auto salonima) automobile s unutarnjim sagorijevanjem odnosno benzinske i dizelske motore.

Renault 4 i Renault 5 – ponovno na tržištu u električnom obliku

Ovo znači kako će umjesto njih isključivo biti moguće kupiti samo automobile pokretane strujom o kojima već dosta vremena pišemo na našim stranicama.

tekst1sl3 6

Da malo dublje uđemo u samo problematiku ove priče, kažimo kako je Europska Unija (napokon) postignuta dogovor. Ovo znači kako će automobili pogonjeni strujom postati jeftiniji i samim time dostupniji široj masi korisnika.

Sony i Honda u zajedničkom razvoju električnog automobila

Glavna zadaća ovog zakona (koji će u što skorije vrijeme stupiti na snagu) je smanjiti emisiju CO2 na nultu točku od početka 2035. godine. Ovo bi značilo kako će dolaskom 2035. godine u ukupno 27 zemalja Europske Unije biti nemoguće kupiti automobile kakve danas poznajemo.

tekst1sl4 2

Ipak nije sve tako crno mnoge automobilske tvrtke odnosno proizvođači automobila već su najavili postepena ulaganja u elektrifikaciju. Za primjer kažimo kako je šef VW, Thomas Schaefer najavio kako će do 2033. godine VW proizvoditi samo (isključivo) automobile pokretane strujom.

Citroen Oli – vizija električnog vozila iz Francuske

Ovo bi značilo kako će se proizvođači prebaciti isključivo na elektrifikaciju i prije nego što zakon stupi u primjenu, svakako je vrijedno pažnje te pozdravljamo odluku istog.

tekst3sl3 4

Sigurni smo kako će mnogi ovu odluku dočekati „na nož” ali bez obzira dali nam se ona svidjela ili ne, na istu se jednostavno treba priviknuti. Ostaje pitanje kako će EU zakonom regulirati prodaju polovnih automobila s unutarnjim izgaranjem.

Tesla donosi Steam igranje u svojim automobilima

A sigurni smo kako će navedeni „problem” stupiti odnosno dođi na stol za odluke Europske Unije, nakon 2035. godine. Kako vi gledate na ovu odluku odnosno zakon Europske Unije?

tekst3sl2 2

Hoćete li razmisliti o kupovini električnog automobila ili će te čekati do kraja, odnosno do početka 2035. godine? Koje su po vama prednosti a koje mane (ako ih ima) električnih automobila.

Kalifornija prva zabranjuje prodaju vozila na fosilna goriva

Slobodno nam svoje mišljenje dajte u komentare ili na našim društvenim mrežama, gdje u prvom redu mislimo na Facebook. Osim struje sve se više spominju automobili na vodik.

Električna punionica

A dali to znači kako će u budućnosti po prvi puta korisnik (vozač) imati mogućnost odabira dali želi da njegov „novi auto” pokreće struja ili vodik? Još smo uvijek skeptici po pitanju vodila ali čini se kako nam je i taj scenarij sve bliže i bliže.

Najčitanije