Banner
FF22

Apple Vision Pro u kineskim trgovinama krajem godine

Appleove VR/AR headset, Vision Pro, bit će lansirane na kineskom tržištu tijekom 2024., prema izvještaju kineskih medija i izjavi izvršnog direktora Applea, Tima Cooka, koji je istaknuo potencijalni uspjeh proizvoda unatoč izazovima na tržištu i konkurenciji drugih AR i VR tehnologija.

Appleove VR/AR slušalice, Vision Pro, planirane su za lansiranje na kineskom tržištu u tijeku 2024. godine, prema izvještaju kineskih državnih medija i izvršnog direktora Applea, Tima Cooka.

Apple najavio WWDC 2024. za 10.-14.06.2024.

Ovaj potez predstavlja Appleovu odluku da intenzivno pristupi kineskom tržištu koristeći agresivne marketinške strategije i popuste kako bi osigurao uspjeh svojih proizvoda u ovoj regiji.

3 24

Unatoč nešto slabijem prihvatu na američkom tržištu, Vision Pro slušalice doživjele su većinom pozitivan debi tijekom veljače. Apple se nada ponoviti taj uspjeh na azijskom tržištu, s fokusom na širenje njihove popularnosti diljem Pacifika.

Meta Quest 3 vs. Apple Vision Pro: Sukob VR headseta budućnosti

Tim Cook je putem Weibo računa, kojeg koriste kineski državni mediji, potvrdio dolazak Vision Pro slušalica na kinesko tržište tijekom ove kalendarske godine. Ova najava uslijedila je tijekom Cookovog nedavnog posjeta Kini.

2 38

Vision Pro slušalice su AR/MR  koje integriraju aplikacije, zaslone i informacije u stvarni svijet, pružajući korisnicima intuitivno sučelje i obogaćeno iskustvo.

Apple Vision Pro i test izdržljivosti

Lansirane su 2. veljače 2024. po početnoj cijeni od 3499 USD. Opremljene su Appleovim M2 procesorom, povezanim s R1 senzorskim procesorom tvrtke, te dolaze u opcijama sa 256 GB, 512 GB ili 1 TB prostora za pohranu.

Apple odgovorio na pitanje zašto Apple Watch ne radi na Androidu

Iako su Vision Pro slušalice pohvaljene zbog inovativnog upravljanja, suočavaju se s nekim izazovima koji su evidentirani od strane potrošača. Unatoč tome, u razdoblju prednarudžbi prodano je oko 200.000 jedinica, dok se trenutni podaci o prodaji još trebaju objaviti.

Apple A18 Pro i prikaz snage unutar iPhone 16 Pro modela – benchmark

Potencijalni problemi na kineskom tržištu mogu proizaći iz opreza prema tehnologiji iz Sjedinjenih Država, što je vidljivo i kroz blagi pad prodaje iPhonea 15 u prvih 17 dana od lansiranja. Ipak, brend Apple postaje sve popularniji u Kini, djelomice zbog agresivnih marketinških strategija i popusta.

Amerika tuži Apple: Imate monopol i rušite konkurenciju

S obzirom na konkurentno tržište VR i AR tehnologije, Apple se suočava s izazovom u Kini, gdje se svaki tjedan lansiraju nove VR i AR slušalice.

Apple Vision Pro 2 na tržište će 2027. godine

Ipak, s vještim marketinškim pristupom i usredotočenjem na kvalitetu i inovaciju, Apple može uspješno pozicionirati Vision Pro slušalice na kineskom tržištu, te osigurati svoju vodeću ulogu u tehnološkoj industriji.

Najčitanije