Banner
2 7

Meta Quest 3 vs. Apple Vision Pro: Sukob VR headseta budućnosti

Meta Quest 3 i Apple Vision Pro, vodeći VR headseti na tržištu, predstavljaju dva različita pristupa virtualnoj stvarnosti, ističući svoje jedinstvene karakteristike i tehnološke inovacije.

iPhone 16 serija i kapaciteti baterija

Appleov Vision Pro je prirodni konkurent visoko hvaljenom Meta Questu 3 u svijetu virtualne stvarnosti. Uzmimo u obzir razlike između ova dva vrhunska proizvoda koji su oblikovani da transformiraju naš doživljaj stvarnosti. Portal Pocket-lint testirao je oba VR uređaja i donio nam svoj sud.

Temu – dobra kupovina ili obična scam navlakuša?

Krenimo s dizajnom. Iako oba proizvoda nude ergonomski dizajn prilagođen korisničkom iskustvu, Meta Quest 3 i Apple Vision Pro imaju svoj prepoznatljiv stil.

Samsung Galaxy Watch: Nova značajka za apneju tijekom spavanja

Meta Quest 3 ima utilitarniji pristup s bijelom plastičnom prednjom stranom i remenom za glavu u obliku slova Y, dok je Apple Vision Pro osmišljen s elegantnijim, modernijim izgledom, koristeći crno staklo i minimalistički remen za glavu.

Kada govorimo o zaslonima i audio iskustvu, Meta Quest 3 koristi dvostruke LCD pancake leće s impresivnom rezolucijom i zvučnicima bliskog polja koji pružaju prostorni zvuk.

Samsung je potvrdio koje AI značajke donosi na starije modele

S druge strane, Apple Vision Pro koristi micro-OLED zaslone s još većom rezolucijom, pružajući nevjerojatnu jasnoću s audio sustavom koji obećava prostornu podršku.

U segmentu mješane stvarnosti, obje VR headsete koriste prolazne kamere, ali s različitim pristupima. Meta Quest 3 donosi poboljšane kamere koje omogućuju izvanredno iskustvo miješane stvarnosti u igrama poput “First Encounter” i “Drop Dead: The Cabin”.

iPhone 16 donosi iznenađujući redizajn – nalik onome na X i 11 modelima

Apple Vision Pro integrira impresivan sustav od 12 kamera i senzora, uključujući LIDAR kamere za napredno praćenje pokreta i miješanu stvarnost.

1 9

Kada je riječ o performansama i softveru, Meta Quest 3 koristi Snapdragon XR2 Gen 2 čip koji pruža izvanredne performanse u igrama i video sadržajima.

Litij-Silikonske baterije: Revolucija kapaciteta u elektronskim uređajima

Apple Vision Pro koristi kombinaciju M2 i R1 čipova, obećavajući impresivan hardver i sofisticiran softver s Appleovim VisionOS-om.

3 24

Konačno, što se tiče izbora između ova dva vrhunska proizvoda, ovisi o vašim potrebama i preferencijama. Ako ste strastveni igrač, Meta Quest 3 pružit će vam širok spektar igara i nevjerojatno iskustvo miješane stvarnosti.

Apple kupuje startup Brighter AI u svrhu anomiziranja privatnih podataka

Ako ste više usmjereni na zabavu i produktivnost, Apple Vision Pro nudi sofisticiraniji dizajn, bolje zaslone i napredniju tehnologiju miješane stvarnosti.

2 7

Meta Quest 3 je vrhunski izbor za igranje, dok je Apple Vision Pro idealan za sve ostale aspekte virtualne stvarnosti. Odabir između njih ovisi o vašim prioritetima i preferencijama, ali bez obzira na to koji proizvod odaberete, bit ćete zaglavljeni u futurističkom svijetu virtualne stvarnosti.

Najčitanije