Banner
n1

Apple odgovorio na pitanje zašto Apple Watch ne radi na Androidu

Apple je nakon optužbi za monopolizam prvi put priznao tehnološka ograničenja koja sprječavaju kompatibilnost Apple Watcha s Androidom, otvarajući raspravu o ulozi velikih tehnoloških tvrtki u oblikovanju tržišta.

Ako nas redovito pratite, vjerojatno ste već primijetili članak u kojem smo pisali o tome zašto je  Apple pod optužbama SAD-a za monopol na tržištu.

Amerika tuži Apple: Imate monopol i rušite konkurenciju

To je tema koja leži u temelju današnjeg članka. U tužbi koju je pokrenulo Ministarstvo pravosuđa SAD-a protiv Applea, tvrdi se da je tvrtka zadržala nezakoniti monopol nad tržištem pametnih telefona i povezanim uslugama.

gg

Jedna od zanimljivih točaka u toj tužbi je i nekompatibilnost Apple Watcha s Android platformom. Ovaj “problem” prisutan je već godinama, a do nedavno Apple nije dao nikakav značajan odgovor na tu temu. Međutim, nedavno je došlo do značajnog obrata.

Apple ipak nastavlja razvoj sklopivih uređaja, prvi na tržištu 2027. godine

Nakon što je Ministarstvo pravosuđa SAD-a pokrenulo tužbu protiv Applea, tvrtka sa sjedištem u Cupertinu konačno je izašla s iznenađujućom izjavom.

cc2

Jedna od glavnih kritika protiv Applea dugi niz godina bila je ta da njihov pristup “ograničenog vrta” otežava ili čak onemogućuje korištenje njihovih uređaja s proizvodima drugih proizvođača koji nisu Appleovi.

Troboj mobilnih procesora: Dimensity 9400, Snapdragon 8 Gen 4 i Apple A18 Pro – koji će biti kralj

No, čini se da je Apple ipak razmatrao mogućnost da njihov Apple Watch bude kompatibilan s Android telefonima. Ova ideja bila je u fokusu tvrtke tijekom tri godine, a nedavno su konačno iznijeli svoje stajalište.

bb 1

Appleova izjava predstavlja odgovor na optužbe Ministarstva pravosuđa SAD-a da Apple čuva svoj ekosustav. Tvrde da je Apple Watch, njihov pametni sat, kompatibilan samo s iPhoneom, što implicira da ako korisnik želi koristiti Apple Watch, mora kupiti i iPhone.

Apple Watch Ultra 3 ipak neće imati microLED zaslon

Ovo je ključna točka u optužbi – tvrdi se da ovakav pristup prisiljava korisnike da ostanu unutar Appleovog ekosustava i da ne prelaze na druge proizvode.

n1

Apple tvrdi da postoje određena tehnološka ograničenja koja sprječavaju Apple Watch da bude kompatibilan s Androidom, naglašavajući da je to pitanje složenosti i ne samo poslovne strategije.

Apple Watch: od modnog dodatka do spašavanja života

Ovo priznanje je posebno značajno jer postoji ranije izvješće koje sugerira istu stvar, ali tek sada Apple to javno priznaje. Time se otvara rasprava o granicama tehnološke interoperabilnosti i ulozi velikih tehnoloških tvrtki poput Applea u oblikovanju tržišta.

tekst1sl2

Pitanje je hoće li ovaj potez Applea zadovoljiti kritičare ili će dodatno potaknuti raspravu o njihovim poslovnim praksama i položaju na tržištu.

iOS 17.4.1 dostupan za preuzimanje

U svakom slučaju, ovo je važan korak koji će imati dalekosežne posljedice na tehnološku industriju i način na koji velike korporacije uspostavljaju i održavaju svoj položaj na tržištu.

tekst1sl1 2

Ostaje za vidjeti kako će se ova situacija dalje razvijati i kakav će utjecaj imati na budućnost tržišta pametnih uređaja i tehnološke interoperabilnosti.

Najčitanije