Banner
ff 5

Apple A18 Pro i prikaz snage unutar iPhone 16 Pro modela – benchmark

Apple je predstavio A17 Pro procesor na iPhone 15 Pro modelima, a najnoviji rezultati benchmarkinga sugeriraju da bi nadolazeći A18 Pro mogao donijeti značajna poboljšanja u performansama, temeljene na TSMC-ovom 3nm procesu i optimizaciji između performansi i energetske učinkovitosti.

iOS 18 i personalizacija početnog ekrana

Apple je nedavno predstavio svoj najnoviji A17 Pro procesor u iPhone 15 Pro modelima, koji je svojom impresivnom snagom nadmašio najnoviji vodeći Snapdragon 8 Gen 3 od Qualcomma.

iPhone 16 donosi 8GB RAM-a i 256GB interne kao “osnovnu” za svaki model

Ovaj tehnološki div sa sjedištem u Cupertinu već radi na razvoju A18 Pro čipseta za svoju sljedeću generaciju iPhone 16 Pro uređaja, obećavajući još veće unapređenje u performansama.

iPhone 16 modeli s još tanjim okvirom

Nedavno je korisnik Weibo podijelio dvije slike koje otkrivaju različite Geekbench rezultate, pružajući nam uvid u moguće promjene performansi između nadolazećeg A18 Pro i prethodnog A17 Pro.

1 23

U prvom Weibo postu, iako sada izbrisanom, navodi se da A18 Pro postiže impresivne rezultate u Geekbench 6 testovima, postižući 3570 bodova u jednojezgrenom i 9310 bodova u višejezgrenom testu.

iPhone 17 donosi otpornije zaslone na ogrebotine i refleksije

Ovi rezultati ukazuju na povećanje performansi od 22% u jednojezgrenom i 28% u višejezgrenom testu u odnosu na A17 Pro. Slično tome, u Geekbench 5 testovima, A18 Pro bilježi povećanje performansi od 20% u jednojezgrenom i impresivnih 38% u višejezgrenom testu u odnosu na prethodni A17 Pro.

FF 1

Međutim, drugi stupanj benchmarkinga otkriva nešto bliže rezultate između A18 Pro i A17 Pro. U ovom stupnju, rezultati su zabilježeni kao 2822 i 8571 bodova u Geekbench 6 testovima te 2517 i 7359 bodova u jednojezgrenom i višejezgrenom testiranju.

Troboj mobilnih procesora: Dimensity 9400, Snapdragon 8 Gen 4 i Apple A18 Pro – koji će biti kralj

Korisnik Weiba koji je podijelio ove rezultate napominje da konačna izvedba često ovisi o optimizaciji i ravnoteži između performansi i energetske učinkovitosti koje proizvođači originalne opreme postižu.

1 1

Očekuje se da će Appleov A18 Pro biti temeljen na TSMC-ovom 3nm procesu, što će omogućiti još veću efikasnost i performanse. Prema neslužbenim izvorima, A18 Pro će se sastojati od dvije CPU jezgre velike snage i šest jezgri male snage, što bi trebalo pružiti izvanrednu ravnotežu između performansi i energetske efikasnosti.

iOS 17.4.1 dostupan za preuzimanje

Ovi rezultati benchmarkinga sugeriraju da bi A18 Pro čipset mogao donijeti značajna poboljšanja u performansama nadolazećih iPhone 16 Pro uređaja.

dt6

Međutim, važno je napomenuti da konačna performansa često ovisi o optimizaciji softvera i hardvera, kao i kako će se uređaji ponašati u stvarnim situacijama korištenja.

iOS 18 implementira Google Gemini

Ukupno gledano, ovi rezultati su obećavajući za budućnost Appleovih uređaja i pokazuju kontinuirani trud tvrtke da ostane u samom vrhu tehnološkog napretka.

Amerika tuži Apple: Imate monopol i rušite konkurenciju

S A18 Pro čipsetom na pomolu, očekuje se da će sljedeća generacija iPhone uređaja postaviti nove standarde u pogledu performansi, efikasnosti i funkcionalnosti, osiguravajući da Apple ostane vodeća figura u svijetu pametnih telefona.

Najčitanije