Banner
nn33

Apple iPhone 16 Pro dobiti će ljevane staklene leće

Dok čitamo kako je aktualni iPhone 15 Pro pun nedaća, čini se kako internet već sada bruji o njegovom nasljedniku.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Dok se svijet tek upoznaje s iPhone 15 serijom, kruže brojne informacije o tome što nas očekuje u sljedećoj generaciji iPhone 16 uređaja. Tehnološki div Apple, sa sjedištem u Cupertinu, uvijek je predvodnik u inovacijama, posebno kad su u pitanju kamere na njihovim pametnim telefonima. U ovom izvještaju, razmotrit ćemo najnovije glasine koje se počinju širiti o iPhoneu 16 Pro, s posebnim fokusom na telefoto kameri.

Huawei nova 11 SE – predstavljena na Kineskom tržištu

Prije nego što dublje zaronimo u detalje, važno je napomenuti da su ovo još uvijek samo neslužbene informacije i glasine. Apple je tek nedavno predstavio svoju iPhone 15 seriju, pa je prerano donositi bilo kakve konačne zaključke o budućim modelima. Međutim, curenja informacija često pružaju uvid u to što možemo očekivati u budućim uređajima.

naslovna11

Prema izvješću Economic News Dailyja, Apple se sprema unaprijediti telefoto kameru na svojem iPhoneu 16 Pro. Ključna promjena odnosi se na leće kamere, a tvrtka Largan će biti ekskluzivni proizvođač ovih telefoto leća. Što to znači za kvalitetu fotografija i funkcionalnost?

Apple prikazao svu moć M3 čipa – uz dolazak novih Mac računala

Prva promjena je u materijalu izrade leća. Umjesto tradicionalnog stakla, leće će koristiti lijevano staklo. Ovo lijevano staklo se opisuje kao tanje i lakše u usporedbi s tradicionalnim staklom koje se koristi u kamerama.

cc1

Tanje leće mogu pridonijeti smanjenju debljine izbočine kamere na stražnjoj strani uređaja, što je uvijek dobrodošlo poboljšanje na estetskom planu. Smanjenje težine također može biti prednost, posebno za korisnike koji traže lagane i kompaktne pametne telefone.

Xiaomi u 2040. godini? – korisnici raspravljaju a CEO im odgovara

Jedna od ključnih prednosti tanjih i lakših leća je njihova sposobnost pružanja bolje udaljenosti povećanja. To znači da će korisnici moći zumirati objekte na veće udaljenosti, čime će se poboljšati kvaliteta telefoto fotografija. Za ljubitelje fotografije ovo je iznimno važna promjena, jer omogućuje bolje snimke udaljenih objekata.

1 3

Izvješće također otkriva da će oblikovana staklena leća biti ugrađena u modele iPhonea 16 Pro i Pro Max. Ovo je zanimljiv aspekt, jer upućuje na daljnje unapređenje kamere na najvišoj razini. Međutim, zbog njihove inherentne složenosti, tvrtka Largan već priprema svoj opskrbni lanac kako bi se zadovoljile potrebe Pro modela za sljedeću godinu.

Meta donosi plaćeni Facebook i Instagram – bez oglasa

Ranija izvješća su sugerirala da bi iPhone 16 Pro mogao usvojiti telefoto leću s tetraprizmom, istom onom koja se trenutno nalazi na iPhoneu 15 Pro Max.

tekst4sl1 1

Tetraprizma je složen optički uređaj koji omogućuje veću žarišnu duljinu i mogućnost optičkog zuma bez povećanja debljine uređaja. Ovdje dolazi do izražaja najnoviji razvoj lijevanih staklenih leća, jer njihova tanka i lagana priroda omogućuje više povećanja u manjem pakiranju.

Samsung Galaxy S23 modeli dobili One UI 6.0 (Android 14) – nadogradite

S obzirom na ovu tehnološku prednost, moguće je da će mogućnost zumiranja od 120 mm koju trenutno nudi iPhone 15 Pro Max biti dostupna i na iPhoneu 16 Pro, postavljajući ga u istu ligu s modelom Pro Max. Ova promjena bi mogla revolucionirati način na koji korisnici upotrebljavaju svoje pametne telefone za fotografiju i video snimanje.

tekst2naslovna 4

Unatoč svim ovim informacijama, još uvijek je prerano donositi konačne zaključke. Apple je poznat po svojoj tajnovitosti i inovacijama koje često čuvaju kao najstrožu tajnu.

Samsung Galaxy S24 serija sa Ultra HDR podrškom

No, ako se ove glasine pokažu istinitima, mogli bismo svjedočiti značajnim poboljšanjima u kvaliteti fotografija i funkcionalnosti iPhonea 16 Pro.

tekst2sl2 4

Ostanite s nama jer ćemo vas i dalje obavještavati o svim novim informacijama i iznenađenjima koja Apple priprema za buduće generacije svojih pametnih telefona.

Najčitanije