Banner
tekst3naslovna 1

Apple iPhone 15 usvojiti će USB Type-C, 2023. godine

Apple iPhone 15 donosi USB Type-C sučelje za sinkronizaciju i punjenje.

Jučer smo pisali o tome kako Apple napokon radi na razvoju sklopivog zaslona za iPhone i iPad uređaje. To bi značilo kako Američki div radi na razvoju sklopivog pametnog telefona a u budućnosti možemo očekivati i sklopivi tablet.

Samsung Galaxy Z Flip 4 prikazan na renderima

Nadalje kažimo kako danas ponovno govorimo o Apple-u. Danas pak spominjemo ponovno iPhone odnosno nastavljamo na regulativu kojom je Europska Unija „naredila” da sva potrošačka elektronika (pametni telefoni, tableti, kamere itd) trebaju imati jedan jedinstveni priključak za sinkronizaciju i punjenje, USB Type-C.

tekst3sl1 1

Čitav članak oko regulative možete pročitati klikom na link a mi nastavljamo dalje. Čini se iako smo spominjali kako će Apple-u to poprilično teško pasti izgledno je kako su pripreme već započele.

Apple iPhone 14 Pro Max – koliko može biti velik Notch (Punch-hole)?

Ako je suditi po posljednjim glasinama koje govore kako će iPhone 15 (koji na tržište dolazi 2023. godine) imati „napokon” USB Type-C standard. Iako se čini kako Apple još nije pripremljen za prelazak, Apple je još 2018. godine započeo s razvojem i postupkom prelaska na USB Type-C.

tekst3sl2

Što govori kako je Apple svjestan kako Lightning konektor ne može biti u ovim godinama u kojima sada jesmo odnosno isti ne može biti aktualan za budućnost 21. stoljeća.

WhatsApp dobio mogućnost reakcija i dijeljenje velikih datoteka

Apple osim razvoja USB Type-C radi i na vlastitom sustavu (brzini) punjenja. Kako je Apple sebi svojstven ova nas odluka uopće ne čudi. Ovakvu politiku možemo potkrijepiti s postojećim punjačem koji je s jedne strane USB Type-C a sa suprotne strane „dobri stari” Lightning priključak.

Snapdragon 8 Gen 1+ odgođen je za drugu polovicu 2022

Ovo je samo početak razvoja i onoga što Apple priprema, odnosno na što se priprema. Nadamo se kako cijena punjača neće biti previše visoka jer dosadašnja (aktualna) cijena punjača iznosi 25$, kada ga se kupuje zasebno a potrebno ga je kupiti jer Apple ne isporučuje punjače u prodajnim pakiranjima.

tekst1sl3 5

Prisjetimo se kako Apple uskoro predstavlja (u rujnu) iPhone 14 modele pametnih telefona ali i napušta „Mini” model. Umjesto „Mini” predstavnika tržištu će isporučiti iPhone 14 Max koji bi trebao biti „početni” model zajedno sa „običnim” iPhone 14 pametnim telefonom.

Instar seli na novu lokaciju u Zadru uz još bogatiju ponudu

Ako uzmemo ovaj novitet i početak razvoja sklopivih zaslona veseli nas što je pred nama uzbudljivo razdoblje kada je u pitanju Američki Apple. Nadamo se kako će korisnici podržati sve što dolazi i kako će prodajni rezultati biti i dalje na razini koju Apple svakako i očekuje.

Apple Watch SE 2022 – značajke, dostupnost i cijena

Sigurni smo kako će Apple pojavom iPhone 14 modela i dalje bilježiti vrhunske rezultate prodaje u što svakako i ne sumnjamo.

Najčitanije