Banner
tekst4naslovna 1

Apple: Dolaskom iOS-a 17, „Hey Siri” se mijenja u „Siri”

"Hey Siri" se mijenja u "Siri" ali će se dolaskom iOS 17 platforme moći koristiti dvije naredbe.

Osim novih widgeta, možebitne duže softverske podrške za iPhone telefone, iOS 17 sa sobom donosi i jednu krajnje zanimljivu značajku.

Apple iOS 16.5 i watchOS 9.5 dostupni su za preuzimanje

Dobro nam poznata glasovna asistentica „Siri” mijenja način na koji će „slušati naše naredbe”.

EU – nema više programiranog kvarenja mobitela i televizora

Od predstavljanja prvog modela iPhone telefona još tamo davne 2007. godine – tržište korištenja mobitela značajno je preokrenuti. Sama glasovna asistentica Siri je s nama od 2011. godine, (korisnicima iPhone telefona i iPad tableta) javljanja odnosno odgovarala na naredbu: „Hey Siri”.

tekst1naslovna 2

No kako smo i rekli izgledno je kako će se dolaskom iOS 17 mobilne platforme to promijeniti. Zna se kako će „Hey Siri” (otići u povijest) a bit će potrebno izgovoriti jednostavno „Siri”.

Tehnologija baterije vivo mobitela

Ova promjena ima za cilj približiti Siri, Amazon glasovnom asistentu „Alexa” koji se jednostavno aktivira izgovaranjem „Alexa”, bez potrebe izgovaranja dodataka.

tekst4sl1

Naravno zna se kako će „Hey Siri” i dalje ostati aktivna i kako će se izgovaranjem te fraze Siri i javiti. Što znači kako će iOS 17 dolaskom omogućiti pozivanje Siri glasovne asistentice pomoću dvije fraze: „Hey Siri” i „Siri”.

Apple „slučajno” otkrio M3 čip – podrška do 36GB RAM-a

Osim navedenog ističe se kako će Siri svojom nadogradnjom (ako to tako možemo nazvati) jasnije raditi i razumijete naredbe koje se vezuju uz aplikacije trećih strana.

Odnosno izvršavat će naredbe i za one aplikacije koje nisu isključivo produkt same tvrtke Apple. Sve se ovo nekako (nenamjerno) vezuje uz veliki redizajn kontrolnog centra koji bi trebao doživjeti značajne vizualne promijene i promijene u samim mogućnostima korištenja.

Također je potrebno istaknuti kako će „Siri” dolaskom iOS 17 mobilne platforme, još jednostavnije i lakše razumjeti naredbe vezane uz aplikacije tvrtke Apple.

Apple iOS 16.5 i watchOS 9.5 biti će dostupni idući tjedan

Poput kontrole Apple Music servisa ili pak mogućnosti korištenja LED svjetiljke. Također se moramo prisjetiti i mogućnost „instalacije” aplikacija trećih strana, odnosno onih koje nisu iz App Store trgovine.

Iako za to Apple još nije dao službeno objašnjenje ni svojevrsnu potvrdu „zeleno svjetlo”. Bilo kako bilo Siri će dolaskom iOS 17 platforme dobiti novi način kako je se doziva a isto tako je potrebno istaknuti kako će i onaj (sada jedini način) „Hey Siri” i dalje ostati prisutan.

MyKeysShop Rasprodaja za Majčin dan: kupite Windows 10 ili Windows 11 licencu već od 7$!

Naravno o svemu ćemo više čuti na uskoro održanom WWDC-u koji će započeti 05.06.2023. O svemu ćemo vas izvještavati (kao i obično) a nakon konferencije, zasigurno ćemo imati mnogo više jasnih (i potvrđenih) detalja oko nadolazećih tehnoloških novotarija Američkog tehnološkog diva.

tko je ustvari Siri?

Hoće li zaista Siri imati toliku „kontrolu” nad iOS 17 mobilnom platformom, svakako nam ostaje za vidjeti nakon WWDC 2023. konferencije. Naravno sam dolazak iOS-a 17 zakazan je za rujan s nadolazećim modelima iPhone 15 serije telefona.

Najčitanije