huawei
1 1

Iduća generacija Apple hardvera koristit će A18 čipove

Nadolazeći Apple-ovi uređaji, uključujući nove iPade i iPhone modele, potencijalno će koristiti napredne čipove poput A14 Bionic, A15 Bionic i A17 Pro, donoseći poboljšanja u performansama i funkcionalnostima. Osim toga, očekuje se da će iPad Air doživjeti nadogradnju s M2 čipom, dok će iPad Pro dobiti OLED panele i M3 SoC. Za iPhone 16 seriju, raspravlja se o upotrebi A18 Bionic i A18 Pro čipova, pružajući različite razine performansi među modelima. Predstavljanje novih uređaja očekuje se tijekom ove godine, s tradicionalnim rujanskim lansiranjem za iPhone modele.

Uoči nadolazeće lansiranja novih iPadova i sljedeće generacije iPhone modela kasnije ove godine, znatiželjni obožavatelji tehnologije su željni saznati koje će čipove Apple koristiti za napajanje ovih visoko očekivanih uređaja.

Motorola Moto X50 Ultra fokus na AI i F1 brzinu

Nedavno procurjeli podaci, objavljeni na stranici AppleInsider, donose uvid u ono što bismo mogli očekivati od ovih uređaja. Iako informacije dolaze iz neimenovanog izvora, koji je poznat po svojoj pouzdanosti, uvijek treba zadržati dozu opreza sve dok Apple službeno ne potvrdi detalje.

1 20

Prema izvorima na AppleInsideru, osoba koja je procurila informacije zadržava anonimnost i čini se da ima pristup zaštićenim podacima, što dodaje vjerodostojnosti ovim informacijama.

Samsung Galaxy A35 5G koštat će 379€

Prve dvije uređene koje su procurile opremljene su A14 Bionic čipom iz 2020. godine. Čini se da će ove verzije biti namijenjene osnovnom iPadu, no također je moguće da će biti unaprijeđene verzije iPada 10. generacije, posebno prilagođene tržištu obrazovanja.

5 6
Koncept iPhone 16 i iPhone 16 Plus modela – ovim dizajnom “vraćaju se” ka iPhone X odnosno iPhone 11 seriji !

Dalje, prema istim izvorima, novi iPad mini modeli iz 2024. godine bit će opremljeni A15 Bionic čipom, dok će se na iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max modelima koristiti napredniji 3nm A17 Pro čipset. Ovi podaci sugeriraju kontinuirani razvoj i optimizaciju čipova kako bi se postigla bolja performansa i energetska efikasnost.

iOS-u 17.4 unutar EU imat će progresivne web aplikacije

Najzanimljivije informacije dolaze u vezi s nadolazećim iPad Air modelom za 2024. godinu. Očekuje se da će ovaj model biti dostupan u dvije različite veličine zaslona – 10,9 inča i 12,9 inča.

iPhone SE 4 odustaje od LCD i donosi OLED zaslon

Ovo je značajna promjena koja bi mogla privući širi spektar korisnika, pogotovo s obzirom na nižu cijenu u usporedbi s iPad Pro modelima. Novi iPad Air pokretat će Appleov M2 čip, što predstavlja prelazak na drugu generaciju 5nm procesne tehnologije.

Samsung Galaxy S25 dolazi s isključivo Exynos 2500 čipom

Još jedna značajna novost dolazi za iPad Pro liniju, koja će ove godine dobiti OLED ekrane. Ovo je prvi put da će se OLED tehnologija koristiti na iPadima, što bi trebalo rezultirati poboljšanom kvalitetom slike i boljim performansama u odnosu na tradicionalne LCD ekrane.

1 50
Ovim konceptom Apple pravi još veću razliku između “Pro” i “običnih” modela, modul kamere je drugačiji !

Nadalje, iPad Pro modeli iz 2024. bit će opremljeni 3nm M3 SoC čipom, što će dodatno poboljšati performanse i energetsku efikasnost.

Transformacija Apple Watcha: Od modnog dodatka do spašavanja života

Kada je riječ o iPhone 16 seriji, prethodne glasine sugerirale su da će iPhone 16 i iPhone 16 Plus biti opremljeni 3nm A18 Bionic čipom, dok će napredniji A18 Pro čip biti rezerviran za modele iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max.

iPhone 16 sinonim za inovaciju i estetiku – što očekivati?

Međutim, novi podaci sugeriraju da će svi modeli iPhone 18 serije koristiti isti čip, izrađen pomoću TSMC-ovog N3E 3nm procesnog čvora druge generacije. Ipak, razlike će postojati u izvedbi, s manje performantnim verzijama čipa na standardnim modelima u usporedbi s Pro varijantama.

Appleovi novi iPad Pro i iPad Air: Tanji, veći izbor veličina i OLED zasloni!

Iako ovi procurjeli podaci pružaju uvid u ono što možemo očekivati od Apple-ovih nadolazećih uređaja, treba imati na umu da su ovo samo nagađanja i spekulacije dok Apple službeno ne objavi detalje o novim proizvodima.

Apple: Sklopivi uređaj ipak nije iPhone

S obzirom na dosadašnje trendove i tehnološki napredak, možemo biti sigurni da će novi iPadovi i iPhonei donijeti brojne inovacije i unapređenja koja će zadovoljiti potrebe i očekivanja korisnika.

Najčitanije